Секрети домашнього затишку різних країн світу

Секрети домашнього затишку різних країн світу
freepik.com

Дізнайтеся, як декорують свою оселю мешканці різних країн

Поділитися:

Кожна країна має свої давні звичаї та ритуали, які збереглися й в оформленні домівкиЯк зменшити рахунки за опалення, якщо в оселі холодно. Кольорова гама, оригінальні меблі, приємне освітлення й особливий аромат - все це створює неповторну атмосферу рідного дому, де ростуть наші діти та відпочиває уся сім’я. 

ЯПОНСЬКА ЛАКОНІЧНІСТЬ

Відомо, що японці надають перевагу стриманому та лаконічному стилю. Особливо популярними також є японські національні елементи у декорі, наприклад, зображення ієрогліфів. Дотримуйтесь наступних порад, обравши японський стиль декорування:

- декоруючи квартиру в японському стилі надавайте перевагу простим дерев’яним меблям, однотонним тканинам та світлим кольорам.

- особливу увагу японці приділяють аксесуарам. Сміливо декоруйте стіни, зображуючи на них елементи природи, що символізують єдність людини з природою. 

СКАНДИНАВСЬКА ГАРМОНІЯ

Новий скандинавський тренд під назвою «lagom» набирає все більшої популярності. Скандинавський стиль в інтер’єрі - легкий спосіб зробити свою оселю затишною та стильною. Простота, краса та практичність - головні атрибути скандинавського дизайну. Дотримуючись стилю «lagom», прислухайтесь до наступних порад:

- не нагромаджуте кімнати аксесуарами та меблями.

- надавайте перевагу мінімалізму, адже філософія стилю заключається у звільненні життя від зайвих деталей.

- щодо кольорової гами надавайте перевагу світлим відтінкам: білий, світло-сірий, карамельний, блідо-блакитний.

Скандинавський стиль обрала для своєї домівки зіркова гумористка Олена Кравець. 

Навіть якщо ми назвемо її скандинавською, то вона не нордично-холодна, а з людським обличчям. Я дуже люблю привозити різні штуки з закордонних поїздок, і обрана стилістика дозволяє мені це робити. Тут є місце фолку, дозованого антикваріату, а за правильної комбінації може ужитися все, і це мені дуже подобається, - зізналася актриса. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олена Кравець показала свою нову затишну оселю (фото)

АМЕРИКАНСЬКА КЛАСИКА 

Багато простору, вікна до підлоги та ефектні меблі - американський класичний стиль вражає своєю простотою та вишуканістю водночас. Надавайте перевагу світлим відтінкам сірого та глибоким темно-синім або фіолетовим кольорам. Саме вони додпоможуть створити практичний, затишний, але разом із тим стильний інтер’єр. 

ФРАНЦУЗЬКИЙ ШАРМ  

Франція одразу асоціюється із вишуканістю, ніжністю та легкістю. Витончені аксесуари, ефект сонячного світла, ніжні світлі відтінки стін та аромат свіжозірваних квітів допоможуть вам створити справжню французьку романтику в своїй оселі.

ДАТСЬКЕ ХЮГГЕ

В основі  датського стилю «хюгге» лежить мистецтво бути щасливим. Декоруючи кімнату у цьому стилі, виконайте наступні вказівки:

- наповніть кімнату речами, які містять у собі особливу енергію, яка принесе вам приємні спогади та буде покращувати настрій.

- декор у стилі «хюгге» повинен бути скромним і мінімальним, адже щастя зовсім не у дорогих речах, а у запаху свіжої випічки, улюблених парфумів, новорічної ялинки та дерев'яних меблів. 

Створіть свій особливий куточок, де почуватиметеся вільно та невимушено. Дякуючи правильній стилістиці, ваш дім стане місцем, де хочеться готувати запашну випічку, танцювати під життєрадісні мотиви, переглядати улюблені фільми та відпочивати усією родиною. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відпочинок на дачі: як красиво оформити заміський будинок

Новини по темі