«Скажене весілля-2»: Чому друга частина комедії перевершить першу

«Скажене весілля-2»: Чому друга частина комедії перевершить першу | 1+1

Чого чекати від продовження стрічки, розповів режисер Влад Дикий.

Поділитися:

Його перший повнометражний фільм легко відшкодувався в прокаті. Другий – став лідером за зборами, встановивши новий національний рекорд. Ну, а прем'єра першого короткого метра відбулася на Short Film Corner Канського фестивалю.

Режисер Влад Дикий (Климчук) вміє дивувати і, здається, точно знає, що люблять глядачі. 25 грудня в прокат вийде продовження суперуспішної комедії «Скажене весілля-2», де йому знову довірили крісло режисера.

Чому друга частина перевершить першу, і чого від неї варто чекати – поговорили з Владом.

Як ви оцінюєте вашу роботу над «Скаженим весіллям»?

Я дуже самокритично ставлюся до своєї роботи і неодноразово переглядав першу частину фільму. Поки переглядав – знаходив моменти, які хотілося б зняти інакше. Загалом це були дрібні помилки, навіть не помилки – нюанси. Режисерські та операторські. Хочу вірити, що глядач їх не помітив. А ось ми помітили, врахували і зможемо використовувати ці напрацювання в сиквелі.

У чому відмінність сиквела від першого фільму?

Друга частина буде динамічнішою. У нас з'явилися нові локації. Основні події розгортаються вже не тільки в СМТ, але й у мегаполісі, а саме в Києві. Крім основного комедійного конфлікту, який ми тримаємо в секреті, глядач може очікувати зіткнення життя міста і передмістя, конфлікт поколінь і світоглядів. Заздрість, ревнощі, образи, з'ясування стосунків, хто в домі господар. Це все споконвічні проблеми, вони не мають кордонів.

А в яких локаціях знімали?

Залишилася частина минулих локацій – будинки, місце роботи героя. Василь – консерватор, ми хочемо показати це візуально й не змінюємо його світ. Але ми заводимо туди нових героїв, а разом із ними з'являються й нові, більш сучасні локації: спортклуби, ресторани, бізнес-центри. З незвичайного – знімали в Софії Київській, Кирилівській церкві, в особняку графині Уварової. Спеціально підбирали місця, які круто зіграли б у нашій історії, і були значущими самі по собі.

Чи складніше знімати продовження? По-перше, теми для комедії обрані не найпростіші, по-друге, тисне установка, що потрібно перевершити успіх першого фільму.

Важливо правильно заявити в першому акті фільму центральний комедійний конфлікт. У першому «весіллі» було простіше. Коли герої Назара і Джиммі дивляться один на одного – ти одразу розумієш про що історія. У другій частині потрібно все пояснювати, візуально все не так очевидно.

Зате історія стала більш сучасною, на мій погляд. Вона пішла з розряду класичних стереотипів в більш модернові.

І мені як режисеру хочеться розповісти цю історію. Вона класна, цікава. Трішки тисне те, що глядач уже знайомий з нашими старими героями, а наше завдання — дати їм новий атракціон. Показати героїв знайомими, але дати їм розвиток, інакше вони швидко набриднуть.

Який розвиток отримає головний герой – зрозуміло. Він змушений діяти в принципово нових обставинах, а отже, і відкриватися глядачеві буде з нового боку. А як бути з іншими? Що в їхньому житті відбудеться такого, що дозволить їм змінитися?

По-перше, усі герої живуть з обставинами першої частини. У Ольки й Ашота народилася дитина, чим не привід змінитися? Ось тобі й нові обставини. Тарас і Оксана стали дідусем і бабусею. Їхній звичний уклад теж чимало змінився. Франсуа українізувався. З розряду потенційного зятя перейшов у розряд офіційного, якого не гріх і припахати. Вони з Василем стали ближче, можуть більше собі дозволити. По-друге, з'являються нові герої, які максимально змінюють звичний розклад життя персонажів.

А взагалі, не хвилюйтеся! Нудно не буде.

Нагадаємо, що прем'єра фільму відбудеться під Новий рік – 25 грудня.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

1. 

2. 

3. 

Новини по темі