«Скажене весілля 2»: Назара Задніпровського вразила гра Юрія Горбунова в образі жінки

«Скажене весілля 2»: Назара Задніпровського вразила гра Юрія Горбунова в образі жінки
Фото: instagram/crazywedding2_official

Актор розповів про другу частину вибухової української стрічки.

Поділитися:

25 грудня на широкі екрани кінотеатрів вийде продовження зіркової комедії, що подарувала українським весіллям кілька нових шлягерів, збагатила мову новими афоризмами та просто закохала в себе тисячі (або й мільйони) глядачів. Під Новий рік відбудеться довгоочікувана прем’єра фільму «Скажене весілля 2»!

Як і минулого разу, каталізатором усіх бід та головним героєм другої частини стрічки став директор районного краєзнавчого музею Василь Середюк, чиї дорослі доньки так необачно (на його думку) обирають собі чоловіків. Роль емоційного й дуже суперечливого батька в обох комедіях зіграв популярний український актор Назар Задніпровський.

Ось так поворот! Виявляється, у Василя є ще одна донька. Наскільки це було очікуваним для вас?

Абсолютно несподіваний крок. І хвала нашим сценаристам, що його придумали. Я з нетерпінням чекаю, кого будемо одружувати в наступній частині. Чи, може, заміж віддавати...

Ви розуміли, що у «Скаженого весілля» буде продовження?

Після тих цифр, що показали збори, інакше й бути не могло.

Ні, не після прокату. Чи було це очевидним під час зйомок першої частини?

Це була велика авантюра. Та коли глядач проголосував за кіно власною гривнею, коли державі повернули гроші, та ще й із відсотками від прибутку – тоді вже стало зрозуміло, що друга частина вийде обов'язково. Глядачі чекають. До мене часто підходять і запитують: «Коли й про що буде кіно?». Доводиться відмовчуватись, щоб не зруйнувати інтригу.

Так, комедія українцям справді сподобалась. Як щодо ваших вражень від роботи над першим «Скаженим весіллям»? 

Не все було гладко. Навіть з режисером виникали непорозуміння у процесі роботи. Ну, що тут сказати – дві творчі особистості, притиралися. Зараз набагато легше працювати. У другому сезоні Влад (режисер Влад Дикий – ред.) розуміє, на що ми здатні. Ми розуміємо, чого від нього чекати…. Більше довіри, більше поваги, більше розуміння.

Цього разу було простіше чи складніше вживатися в роль?

Знаєте, є такий стереотип, що сиквели завжди гірші за перші частини. Але ось, що я скажу: сценарій другої частини мені сподобався набагато більше. Його писали під мене, тому попадання в образ було точнішим. Усе лаконічно, немає затягнутих сцен, усе так, як любить глядач: багато подій, гумор та екшен!

Сиквел стовідсотково буде динамічнішим. Що стосується мого персонажу, він не застигла фігура, змінюється разом з обставинами фільму. Але в принципових моментах лишається вірним собі. Василь завжди цінує свою родину. Добрий, люблячий чоловік та батько, трохи навіть сентиментальний. І це добре, адже саме в такі моменти глядач може максимально співпереживати героєві, порівняти себе з ним. Згадати, що і в нього є прекрасна родина. Можливо, навіть сидить поруч, прямо зараз у кінотеатрі.

До того ж Василь справді гарний батько. Штамп? Нехай штамп. Але я певен, коли видаєш доньку заміж, сльози радості мають бути. 

Також мій герой покаже себе і з неочікуваного боку – дуже багато нових обставин. Крім того, герой Юри Горбунова отримав більше екранного часу. У нього більше сцен, на ньому зав'язано більше подій, він головний двигун інтриг.

Які складнощі виникали під час знімального процесу?

Нелегко працювати в багатомовному середовищі. Інколи на зйомках деяких сцен одночасно звучали французька, англійська, російська й українська.

Це прекрасно. Ще й Олька з Ашотом вірменською сваряться!

Точно, ще й вірменська… Але я маю на увазі не просто розмови, а коли перекладають завдання актору. Повірте – це непросто.

Яка сцена вас вразила понад усе?

Була така, але не зі мною. Я побачив класну роботу мого колеги Юри Горбунова. Коли він одягається в сукню, пояснює, що акторки в Польщу на заробітки поїхали й треба рятувати театр. Розмірковує про те, що ми козацького роду, тому необхідно відстоювати своє… Це дуже смішно, але я розумію, як це важко зіграти. У момент, коли він говорить серйозний текст, йому треба то щось одягти, то очі підфарбувати. Неймовірно складно.

Як гадаєте, чи варто очікувати третю частину?

Сподіваюсь, що так, але насправді не знаю. За сюжетом нашому синові п’ятнадцять років. Невже оженимо його в шістнадцять? Але ж це «Скажене весілля», тож передбачити щось неможливо! І мені здається, у цьому основна сила проекту.

Нагадаємо, що прем'єра фільму відбудеться під Новий рік – 25 грудня.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

1, 

2. 

3. Полякова, Потап і Винник випустили гімн усіх свят (дивись кліп)

Новини по темі