Руслан Сенічкін і Галина Незговорова: Як зробити новорічний стіл корисним (ВІДЕО)

Руслан Сенічкін і Галина Незговорова: Як зробити новорічний стіл  корисним (ВІДЕО)

Смачний і корисний новорічний стіл – це не міф. 

Поділитися:

Смачний і корисний новорічний стіл – це не міф. До того ж, його може дозволити собі кожен.

Цими вихідними Руслан Сенічкін та лікар-дієтолог Галина Незговорова провели передноворічну зустріч на тему здорового та смачного святкового меню у казковому кулінарному містечку на дитячому фестивалі "KinderFest" у Києві.   Який подарунок найкраще підійде для матусь та дітлахів? Звичайно, корисна збірка креативних рецептів смачних вітамінних страв для дітлахів різного віку. Беріть на замітку напередодні Дня Святого Миколая!

Автори обговорили різні цікаві солодощі з книги "Сніданки для дітей": чізкейк із гарбузом, кольорове фруктове желе, маршмелоу, яблучка з начинкою і в кожушках з тіста, тірамісу, фруктово-горіхові батончики та багато іншого.

На зустрічі найпопулярнішим питанням було питання про те, чого треба уникати за новорічним столом та як покращувати самопочуття після таких ситних свят. Руслан Сенічкін та дієтолог "Сніданку з 1+1" Галина Незговорова радять:

  1. Під час складання меню надавайте перевагу різноманітним салатам. Поменше смаженого, маринованого та копченого. Обмежте кількість майонеза, жирної сметани та оцету.
  2. Якщо ж несила відмовитись від улюблених страв, змінюйте їхні інгредієнти. Смак від цього не постраждає, а страва стане кориснішою. Наприклад, у олів'є замість лікарської ковбаси використовуйте варене м'ясо, курятину або індичку.
  3. Майонез можна виговити самостійно або додати замість нього сметану, змішану з гірчицею та вареним жовтком. Також можна приготувати соус айолі на основі жовтків та часнику. 
  4. Замість калорійного "Наполеону" можна приготувати мандариновий пиріг.

У програмі свята на кулінарному казковому майданчику було багато веселих розваг, захопливе науково-пізнавальне шоу про страви та вітаміни від студії "ДумайРум", майстер-клас з малювання зимових фруктів від декоратора Ольги Грузд, фотомайданчик з каміном та копією Сенічкіна, а також чудове "деревце вітамінів". За вихідні малеча розмалювала свої улюблені фрукти-ягоди-овочі-десерти та розмістила понад 100 малюнків на "деревці". Найпопулярнішими стали з фруктів бананчик та грушка, а з овочів – кукурудза.


За два дні фестивалю гості містечка з'їли 200 порцій смачного мандаринового пирога, рецепт якого є в книжці "Сніданки для дітей", а також отримали 70 подарунків.

Про ідею створення казкового кулінарного стенду розповіла керівник студії "Celebration event décor studio" Ольга Грузд:

"Коли ми створювали наш казковий стенд, хотіли підкреслити святковий рецепт мандаринового пирога, концепцію чарівної казкової новорічної кухні від Руслана Сенічкіна. Я надихалась різдвяними мультиками. Тепер наше містечко переїздить на Різдвяний Арсенал з 16 грудня. До нової зустрічі!"

До казкового кулінарного майданчика від "Сніданку з 1+1" також завітала разом з трьома своїми дітками і багатодітна мама-телеведуча Сніжана Єгорова, їх пригостили мандариновим пирогом та подарували їм книжку "Сніданки для дітей".

Новини по темі