Що буде з тілом, якщо щодня крутити хулахуп

Що буде з тілом, якщо щодня крутити хулахуп
Фото: Shamim Nakhaei, Unsplash

То крутити чи не крутити?

Поділитися:

Тренування з хулахупом викликають безліч суперечок. Тимчасом як одні свято вірять у його чудодійну силу, інші сміються, що це лише забавки.

Втім, чимало фітнес-тренерів та зірок регулярно крутять хулахуп і тішаться своєю фігурою. Відома прима-балерина, суддя «Танців з зірками» Катерина Кухар розповідала, що саме . Одразу після пробудження, натщесерце, зірка робить вправи на прес, спину та руки упродовж 15 хвилин, а також крутить хулахуп – і вважає ці ранкові ритуали запорукою ідеального пресу й талії.

Фото: instagram/ekaterinakukhar_official

Звісно, всі дівчата мріють про осину талію, як у балерини. Тож аби заняття з хулахупом не були даремними, варто знати декілька важливих нюансів. Про них – далі.

Як обрати правильний хулахуп

Існує декілька видів обручів, і далеко не кожен із них забезпечить тобі бажану стрункість.

#1 Звичайний обруч

Він виготовляється переважно з металу чи пластику, дуже легкий і пустий ізсередини. Такий радше підійде для гімнастичних вправ чи ігор, а от у схудненні не матиме жодного ефекту.

#2 Обруч, що складається

Такий може складатися в декілька разів, тож його зручно зберігати вдома чи брати з собою на тренування. Втім, він не дуже надійний, та й навряд чи подарує тобі бажану фігуру.

Фото: Nate Miles, Unsplash

#3 Масажний

Такий хулахуп озброєний кульками, що масажують м’язи пресу й спини. Він важчий, тому дає потрібне навантаження й очікуваний результат. Обиратимеш інвентар для себе – радимо зупинитися на цьому варіанті.

До того ж часто масажні хулахупи озброєні цифровим контролером – він підрахує кількість обертів і спалених калорій.

Як хулахуп впливає на фігуру

Звісно, вправи з хулахупом не такі виснажливі, як біг, стрибки зі скакалкою чи танці. Та водночас це непогане кардіотренування, яке не забере багато сил і приведе тіло в тонус. Якщо займатися з ним щодня, м’язи пресу та спини ставатимуть підтягнутими і покращиться постава. До того ж хулахуп добре розганяє кровообіг, тому заряджає енергією та поліпшує роботу всіх органів.

Фото: Getty Images

Щоб тренування були максимально ефективними, дамо тобі декілька корисних порад:

1. Не берися за хулахуп одразу після їди – почекай хоча б годину-дві. Якщо є можливість – тренуйся зранку натщесерце, як Катерина Кухар.

2. Крутити хулахуп варто щодня, принаймні по 15 хвилин.

3. Роби тренування цікавими та динамічними. Ввімкни улюблену музику та періодично змінюй темп обертання. Також хулахупом можна тренувати м’язи сідниць та стегон.

До речі, щоб обрати правильну музику для тренування – читай наш . У ньому ти знайдеш декілька небанальних порад та наших улюблених треків.

Як зробити спорт захопливим та ефективним – розповідаємо в матеріалах:

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

Новини по темі