Що буде з тілом, якщо щодня робити вакуум

Що буде з тілом, якщо щодня робити вакуум | 1+1
Фото: Getty Images

Всього одна вправа для осиної талії.

Поділитися:

Про плаский животик та тонку талію мріє, мабуть, кожна. Та навіть кубики пресу, які ти так старанно качатимеш, ще не забезпечать тобі стрункого силуету. Втім, «обманути» фізіологію можна – і для цього знадобиться всього одна вправа.

Про вакуум живота чули всі. Він дозволяє з мінімумом зусиль та часу позбавитися зайвих сантиметрів на поясі. Але вкрай важливо знати, як правильно його виконувати – інакше буде більше шкоди, аніж користі.

Тому ми зібрали для тебе все, що варто знати про вакуум, та додали декілька порад від відомої тренерки, екс-учасниці «Танців з зірками» Аніти Луценко.

Фото: Getty Images

Як працює вакуум

Навіть якщо в тебе немає зайвої ваги, животик може залишатися об’ємним. Усе через слабкі м’язи живота, які досить складно накачати. Вакуум покликаний зміцнити всі м’язи пресу – і не лише ті, що відповідають за «кубики», а й ті, що тримають живіт у тонусі.

«Чарівною паличкою» вакуум стане для жінок, які щойно народили й хочуть швидко повернутись у форму. Втім, результат буде лише в тому випадку, якщо ти все робитимеш правильно.

Джерело: YouTube-канал Марії Соколової

Як правильно виконувати вакуум

Фітнес-тренерка Аніта Луценко радить виконувати вакуум зранку натщесерце. Дотримуйся послідовності:

1. Зроби вдих через ніс і активний видих через рот, ніби вимовляючи звук «па».

2. Знову зроби вдих і поступово максимально видихни.

3. Лише після цього втягуй живіт. Уяви, що намагаєшся «приклеїти» живіт до хребта. При цьому підборіддя прижимай до себе, а руками не дуже впирайся у стегна.

4. Затримайся так на деякий час, наскільки вистачить дихання, і плавно видихни. Можеш ускладнити вправу і зробити п’ять хльостких виштовхувань.

Повтори вправу 10 разів. Згодом збільшуй кількість повторів.

Вакуум можна виконувати й упродовж дня – але обов’язково на пустий шлунок.

Фото: Getty Images

Кому не можна виконувати вакуум

Вакуум буде однаково дієвим для всіх – незалежно від фізичної підготовки чи об’єму живота. Втім, тут є деякі протипоказання. Якщо тебе стосується один із пунктів нижче – не забудь порадитися з лікарем.

#1 Якщо нещодавно тобі зробили операцію на органах черевної порожнини – краще відмовитися від вакууму принаймні на півроку.

#2 Вагітним не рекомендують виконувати вправу, адже вона може нашкодити плоду чи навіть спричинити викидень.

#3 Вакуум спрямований на роботу з диханням. Тож тим, хто страждає на захворювання серцево-судинної чи дихальної систем, вакуум може бути небезпечний. Також від такого тренування краще відмовитися при гострих захворюваннях органів черевної порожнини – наприклад, при виразці.

#4 Не варто починати виконувати вакуум під час менструації. Одне іншому не заважає лише в тому випадку, якщо ти регулярно практикуєш цю вправу.

Фото: Getty Images

Більше корисних порад про спорт читай на нашому сайті:

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

Новини по темі