Що робити, якщо потрапили під завал: інфографіка від ДСНС

Як діяти, якщо потрапили під завал: важливі поради від ДСНС
Freepik

Важливі поради, які рятують життя: як діяти, якщо потрапили під завал.

Поділитися:

Ворог продовжує активно атакувати ракетами та шахедами. Потрібно уважно ставитися до власної безпеки й не ігнорувати повітряні тривоги. Варто також знати, що робити у випадку, якщо ви опинилися під завалами. Ділимося порадами ДСНС. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряна тривога в закладі освіти: як діяти батькам та вчителям

►За можливості, подавайте сигнали рятувальникам: кричіть, світіть ліхтариками, стукайте по батареях чи трубах. Не використовуйте сірники чи запальнички — це може призвести до вибуху.

►Рятувальники періодично влаштовують хвилину тиші. У цей час необхідно якомога швидше кричати, подавати сигнал про себе.

►Якщо вас почули, чекайте на допомогу. Рятувальникам потрібен час, щоб крізь завали добратися до вас. Виконуйте їх рекомендації.

Повітряна тривога

►Якщо вас ніхто не чує, оцініть ситуації. Спробуйте вивільнити руки та ноги, але важливо не зрушити перекриття чи балки. Не розбирайте завали навколо себе самостійно.

Ракетний обстріл: поради, які рятують життя

Нагадаємо, у понеділок, 8 липня РФ масовано атакувала Київ, уламки впали в шести районах, є пожежі, пошкоджено Охматдит. Країна-агресор Росія вдарила по одному з приміщень дитячого медичного закладу Києва, повідомив мер столиці Віталій Кличко. Наразі відомо, що в Києві вже 10 загиблих і 35 постраждалих.

У соцмережах Соломія Вітвіцька, Неля Шовкопляс, Катя Осадча, Наталія Мосейчук та інші відомі українці з болем та злістю відреагували на удар РФ по дитячій лікарні.

Подробиці про варварську атаку РФ по українській дитячій лікарні — у сюжеті ТСН, який виходить по буднях о 19:30 на YouTube та в марафоні новин.

Новини по темі