Що таке хайлайтер і як ним користуватися?

Хайлайтер: що це, види та способи нанесення | Краса | 1+1
Фото: Freepik

Вчимося правильно наносити модний косметичний засіб.

Поділитися:

Якщо навіть після 8-годинного сну тобі не вдається мати на селфі настільки свіжий вигляд, як популярні beauty-блогери, можливо, ти щось робиш не так. Наприклад, не використовуєш хайлайтер.

Адже саме в цьому компактному косметичному засобі серед перламутрових блискіток захований секрет сяючої і доглянутої шкіри. Навіть якщо сну було катастрофічно мало, а оздоровчий відпочинок біля моря знову переноситься на наступний рік. З'ясовуємо, що таке хайлайтер і як з ним потоваришувати!

Довідка

Відвойовувати місця на полицях магазинів хайлайтер почав відносно недавно — в 2012 році завдяки Кім Кардашян. Однак американська прихильниця контурування обличчя лише ввела в моду використання косметичного засобу в повсякденному житті.

Насправді прийоми світло-тіньової корекції відомі ще з часів єлизаветинської Англії: щоб зробити обличчя більш виразним, театральні актори наносили на обличчя крейду і сажу. В ХIХ столітті, з появою електричного освітлення, виявилося, що при світлі ламп таке контурування виглядає доволі моторошно. Тому більш природний аналог почали виготовляти на основі тваринного жиру. На щастя, сьогодні ефект сяяння досягається за рахунок мерехтливих пігментів.

Що таке хайлайтер?

Хайлайтер — це косметичний засіб, який відображає промені світла, створюючи ілюзію шкіри, що підсвічується зсередини. У перекладі з англійської «highlight» означає «виділяти, висувати на перший план».

Як діє хайлайтер?

Хайлайтер не приховує недоліки, але допомагає перенести акценти на ті частини обличчя, які потрібно підкреслити.

Напевно тобы доводилося помічати, що під шаром тонального крему і пудри обличчя виглядає неприродним і навіть «пласким». Так відбувається, тому що матуючий засіб, вирівнюючи колір, одночасно краде рельєф. Природні вигини — надбрівні дуги, вилиці, спинка носа, підборіддя — ніби втрачають об’єм. Не дати обличчю, нехай і з ідеальним відтінком, перетворилося на мляву маску — завдання хайлайтера.

Він допомагає позначити виступаючі частини обличчя і повертає шкірі привабливий блиск, який був втрачений під шаром матуючої косметики. До речі, здорове сяйво вкрай важливе для зрілої шкіри, адже з роками вона тьмяніє та гірше відбиває світло.

Як обрати хайлайтер?

Насамперед, хайлайтери відрізняються за своєю текстурою. Бувають:

  • компактні;
  • розсипчасті;
  • рідкі (кремові).

Якраз останній варіант вважається найбільш універсальним і добре підходить на кожен день. З його допомогою можна створити дуже делікатне, природне сяйво, яке змусить колег повірити, що всі вихідні ти щонайменше не вилазила зі спа-салону. Рідкий хайлайтер зручно наносити просто пальцями.

Компактні та розсипчасті хайлайтери більше підійдуть для вечірнього виходу, коли потрібно не «підсвітити» окремі ділянки, а надати блиск всьому обличчю. Його наносять пухнастим пензлем тонким шаром поверх пудри.

Як правильно наносити хайлайтер?

Ти здивуєшся, як багато ділянок на обличчі потребують додаткового сяйва.

  • Очі. Якщо нанести хайлайтер у внутрішні куточки, погляд буде більш розкритим, а очі — візуально збільшаться.
  • Вилиці. За допомогою хайлайтера можна підкреслити вилиці, розподіливши по краплині засобу на виступаючих точках.
  • Лоб. Нанеси невелику кількість між брів, щоб обличчя мало свіжий вигляд.
  • Ніс. Секрет витонченого носа — тонка смужка хайлайтера від перенісся до кінчика (сам кінчик зачіпати не потрібно).
  • Зона навколо брів. Блискучий сухий хайлайтер під бровами стане завершальним штрихом святкового макіяжу.
  • Губи. Будуть виглядати об'ємними і спокусливими, якщо додати трохи хайлайтера на ямку над верхньою губою.

Також читай більше цікавого на тему краси: 

1. 

2. 

3. 

4.

Новини по темі