Реквієм за загиблими: Соломія Вітвіцька та Юрій Горбунов провели концерт симфонічного оркестру на руїнах Охматдиту

Соломія Вітвіцька та Юрій Горбунов показали щемливе відео з концерту симфонічного оркестру на руїнах Охматдиту

Соломія Вітвіцька та Юрій Горбунов показали щемливе відео з концерту симфонічного оркестру на руїнах Охматдиту

Поділитися:

Ведучі 1+1 Україна Соломія Вітвіцька та Юрій Горбунов провели концерт Реквієм за загиблими симфонічного оркестру на руїнах Охматдиту, присвячений пам'яті жертв російської атаки на найбільшу дитячу лікарню країни.

На своїх сторінках у соцмережах Вітвіцька та Горбунов опублікували щемливе відео, в якому український камерний оркестр Київ-класик на чолі з головним диригентом Германом Макаренком виконує музичні композиції на руїнах Охматдиту.

«Реквієм за загиблими і молебень звучали вчора в Охматдит. Маестро Герман Макаренко присвятив мелодії виконані симфонічним оркестром «Київ-Класик» усім загиблим діткам. Це було зворушливо і трагічно - музика звучала на спомин про постраждалих від агресора на руїнах найбільшої дитячої лікарні України. Ми почули також улюблену пісню загиблої медикині Світлани Лукʼянчик. «ой на горі два дубки» - в особливому виконанні оркестру», - прокоментувала ведуча ТСН та 1+1 Марафон Вітвіцька.

 

На своїй сторінці в Instagram Горбунов також розповів про концерт, що відбувся в Охматдиті. Він висловив співчуття сім'ям загиблих, а також подякував своїй колегі Вітвіцькій за організацію концертів для дітей під час війни.

«Сьогодні на території клініки Охматдит , відбувся Реквієм за загиблими,який присвячений вшануванню памʼяті загиблих,через російську атаку на лікарню Охматдит! І не тільки! Вшанували памʼять всіх загиблих дітей за час війни! За офіційними даними це 561 дитина! За не офіційними - набагато більше!! Дякую моїй партнерці Соломії Вітвіцькій, за те що протягом всієї війни,є ініціаторкою концертів, для маленьких пацієнтів щопʼятниці!», - поділився ведучий.

 

У понеділок, 8 липня країна-агресор Росія вдарила по одному з приміщень дитячої лікарні в Києві. Станом на 14 квітня в Києві в результаті російських ракетних обстрілів 8 липня загинули 34 людини, серед яких шестеро дітей.

Раніше знамениті голлівудські актори, включаючи Джесіку Честейн та Аліссу Мілано, опублікували фото з місця трагедії в українській дитячій лікарні Охматдит та висловили підтримку українцям.

Після трагедії Наталія Мосейчук відвідала зруйновану школу супергероїв у лікарні Охмадет та поділилася щемливими спогадами про неї. Подробиці - у сюжеті Сніданку з 1+1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Проводили тут урок для тяжкохворих діток»: Неля Шовкопляс показала, як розбирали завали в Охматдиті і що залишилося від Школи Супергероїв

Новини по темі