Телеканал «1+1» покаже документальний проект «Неминуча війна»

«Неминуча війна» - дивіться 1 вересня на каналі 1+1

1 вересня о 20:10 на телеканалі «1+1» відбудеться прем’єра документального проекту «Неминуча війна»

Поділитися:

Автори проекту розкажуть про буремні події весни 2014-го року, коли Україна опинилася віч-на-віч з прихованою російською агресією у східних, південних областях і у Криму.

Буде проаналізовано події напередодні захоплення Криму та причини поразки України в боротьбі за півострів. За чотири роки після окупації стало відомо багато подробиць, які свідчать про підготовку планів захоплення українського півострова Росією задовго до втечи колишнього президента Віктора Януковича.

Виробництвом проекту «Неминуча війна» займалося видавництво «Час», фільм якого «Україна. 100 днів над прірвою» у березні викликав широкий суспільний резонанс.

«Після ефіру на каналі фільму "Україна: 100 днів над прірвою" до нашої творчої групи надійшли сотні відгуків з усієї країни. Нам писали як посадовці, так і звичайні громадяни. Багато хто зізнавався, що не уявляв, у якій насправді кризі тоді опинилася країна, - розповідає продюсер Катерина Кириченко. – Зважаючи на суспільну важливість і резонанс, творчий колектив вирішив продовжити роботу над темами новітньої історії: окупації Росією АРК, спробою захопити Харків і проголосити там так звану «ХНР» паралельно із заколотами у Луганську і Донецьку, аналізом ситуації у Дніпрі, де ще на початку 2014-го року було впливове проросійське лобі, і як новій команді управлінців вдалось швидко приборкати проросійські сили і втримати Дніпро як форпост українських сил».  

Автори проекту спробують відповісти на питання, як і хто готував захоплення Криму та чиїми руками насправді розпалили війну на Донбасі. В основу лягли свідчення очевидців тих драматичних подій – Олександра Турчинова, Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, Мустафи Джемільова, Ігоря Коломойського, Сергія Тарути, Ігоря Палиці, Генадія Корбана і  Бориса Філатова.

Новини по темі