Телеканал «1+1» знімає продовження документального історичного фільму «Україна. Повернення своєї історії»

Акім Галімов знімає продовження стрічки «Україна. Повернення своєї історії»

Телеканал «1+1» за підтримки Міністерства інформаційної політики розпочав зйомки документального історичного фільму Акіма Галімова «Скарби нації» - продовження циклу «Україна. Повернення своєї історії».

Поділитися:

Темою нової стрічки стане пошук клейнодів українських гетьманів та відновлення знищеної історії козацтва. Як і в попередніх частинах документального дослідження, автори фільму разом з науковцями розвінчають поширені історичні міфи, зокрема про життя козаків та союз з Росією, що був укладений під час Переяславської ради. 

Цього разу одним з головних героїв фільму стане професор історії з Австрії, нащадок останнього гетьмана України – Грегор Розумовський. Разом з дослідниками він намагатиметься розплутати родинну легенду, в якій може бути захований ключ до розгадки однієї з найбільших таємниць української історії – що насправді містилося в Березневих статтях, які підписав Богдан Хмельницький та російський цар.

В кожній країні є історичні візитівки. Козаки - це найбільш розкручений історичний бренд нашої країни.

«Ми вирішили дослідити, чи був він саме таким? У шароварах та іншими стереотипними уявленнями з картини «Запорожці пишуть листа турецькому султану»? Артефакти та докази, які нам вдалося розшукати, свідчать, що все це штучно створені міфи. Розробка фільму тривала майже рік, це буде грандіозне розслідування», - сказав автор та продюсер фільму Акім Галімов.

Зйомки документальної історичної стрічки пройдуть в Україні, США, Австрії, Польщі, Туреччині та Росії. Над виробництвом фільму працює «1+1 Продакшн» під керівництвом Вікторії Баранової. Режисер фільму - Дарія Саричева, шеф-редактор - Руслан Шаріпов, оператор - Сергій Донських, виконавчий продюсер - Володимир Андріюк. 

Фільм «Скарби нації», третій фільм із циклу «Україна. Повернення своєї історії», буде створений за підтримки Міністерства інформаційної політики України в межах заходів щодо захисту національного інформаційного простору.

Нагадаємо, перші дві частини проекту «Україна.Повернення своєї історії» були покликані розвінчати міфи та повернути українцям справжню історію. Автори фільму за підтримки науковців та за допомогою новітніх комп’ютерних технологій відновили зовнішність дружини Ярослава Мудрого шведської принцеси Інгігерди та київського князя Ярослава Мудрого, а також провели розслідування таємниці зникнення останків представників князівської династії Рюриковичей з більшості їхніх поховань. Обидві частини фільму були високо оцінені у наукових колах, серед глядачів та журналістів та нагороджені премією «Телетріумф» як найкращі телевізійні документальні фільми року.

Окрім того, минулого року творці фільму провели першу в Україні виставку історичних фактів. Зокрема, в експозиції були представлені княжі печатки, жіночі прикраси часів Київської Русі, череп нащадка Ярослава Мудрого та відтворена творчою групою фільму зовнішність Ярослава Мудрого у форматі 3D.

Новини по темі