ТОП-5 IT-професій у 2024 році

Найперспективніші IT-спеціальності в 2024 році
Freepik

Які ІТ-спеціальності є найбільш перспективними у 2024 році?

Поділитися:

Популярність ІТ-сфери невпинно росте з кожним роком. Рекрутинг в ІТ-індустрії залишається на високому рівні, а потреба у кваліфікованих фахівцях величезна. Пропонуємо розглянути 5 спеціальностей, попит на яких буде високим у 2024 році. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ці професії може замінити штучний інтелект: коментар експерта у "Сніданку з 1+1"

Перспективні ІТ-спеціальності 2024

1. Штучний інтелект (AI)

Від ChatGPT до використання у медицині та війні — здається, що для штучного інтелекту немає обмежень. Ось чому фахівці з ШІ мають популярність у рекрутерів. Компанії все більше інвестують у цей напрямок, тож ця спеціальність також є гарною можливістю для заробітку. 

Штучний інтелект

2. Обробка даних (Data Science)

Це фахівець, який використовує дані для вирішення бізнес-задач. Для цього потрібні математичні та аналітичні здібності, розуміти, як комп'ютер сприймає дані, і бути готовим до наполегливої роботи. Дані стають все більш цінним ресурсом, і компанії потребують фахівців, які можуть їх ефективно аналізувати та використовувати.

ІТ

3. Архітектор хмари (Cloud Computing)

В еру цифрових технологій хмарні сховища є абсолютно необхідними для продуктивної роботи компанії. “Хмара” стала неймовірною альтернативою фізичним центрам обробки даних. Це економічно вигідно та ефективно, тож спеціалісти цього фаху будуть корисні для будь-якої організації.

Хмара

4. Інженер безпеки (Cybersecurity)

Фахівці з кібербезпеки захищають комп'ютерні мережі від кібератак та несанкціонованого доступу. Безпека баз даних та конфіденційної інформації важлива для кожної компанії, тож на спеціалістів цього напрямку великий попит.

Безпека

5. DevOps-інженер

DevOps — це методологія, яка об'єднує розробку, операції та безпеку. Так, спеціалісти цього напрямку беруть участь у всіх етапах життєвого циклу продукту, забезпечують тісну співпрацю, підвищують ефективність процесів — усе це пришвидшує час створення кінцевого продукту.

ІТ

Фото: Freepik

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадровий голод: які професії стали дефіцитними в умовах війни

Де працювати у 2024 році: трендові та популярні професії в Україні – Валерій Решетняк у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 6:30 по 9:30 на "1+1 Україна":

Новини по темі