ТСН покаже документальний спецпроект «Україна льодовикового періоду»

ТСН презентує документальний спецпроект «Україна льодовикового періоду»

ТСН розкриває доісторичні таємниці.

Поділитися:

1 липня о 19.30 в ефірі ТСН на каналі 1+1 відбудеться прем'єра документального спецпроекту «Україна льодовикового періоду» про вражаючі знахідки та відкриття світового масштабу, які століттями зберігає українська земля. Автором п’ятисерійного циклу стала кореспондентка ТСН Алла Пасс.

Відправною точкою експедиції журналістів стане село Старуня на Івано-Франківщині. Саме там в озокеритових копальнях на початку ХХ століття було знайдено забальзамовані бітумом і солями мумії тварин льодовикового періоду. Серед них – єдиний у світі ідеально збережений волохатий носоріг.

Дослідження професора Олега Адаменка доводять, що знайшли не все – під Старунею може бути й доісторична людина. ТСН візьметься поновити дослідження 100-річної давнини та розкрити таємниці часів льодовикового періоду.

Зйомки проекту проходили в Україні, Італії, Польщі. Зокрема, ТСН вирушила до Південно-Тирольского музею археології,  де зберігається мумія Етці – людини, яка понад п’ять тисяч років тому загинула та замерзла в Альпах.

Етці старший за єгипетські піраміди та англійський Стоунхендж, а його мумія в умовах шестиградусного морозу зберігається в невеликому італійському містечку Больцано, що за розмірами не досягає до найменшого українського обласного центру, але щороку зустрічає сотні тисяч допитливих туристів.

Оператор – Роман Дутчак, редактор – заступник директора департаменту новин з нових форматів Ольга Кашпор, головний режисер – Олеся Коваленко.

Чи вдасться команді ТСН розкрити доісторичні таємниці, що здатні перетворити Україну на туристичну Мекку, а також дати поштовх поновленню наукових досліджень, дивіться в спецпроекті «Україна льодовикового періоду» – з 1 по 5 червня о 19.30 в ТСН на 1+1.

Новини по темі