У яких випадках тривогу через МіГ не оголошуватимуть та чи є небезпека перед святами: пояснив Юрій Ігнат

Коли тривогу через МіГ не оголошуватимуть та чи є небезпека перед святами: відповів Юрій Ігнат
freepik.com

Юрій Ігнат розповів про посилення української ППО та підготовку росіян до обстрілу на День Збройних Сил України.

Поділитися:

В ефірі телемарафону "Єдині новини" речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів про посилення української ППО та підготовку росіян до обстрілу на День Збройних Сил України. Також Ігнат розказав, чи оголошуватимуть повітряну тривогу через вильоти російських винищувачів МіГ-31К.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах пояснили, чому тривоги стали довшими

"Не варто прив'язуватись до якихось дат. Небезпека обстрілів ворогом зберігається", - наголосив Ігнат.

Повітряні сили про виліт МіГів інформують оперативного чергового ДСНС в Києві, який запускає систему оповіщення. Так буде і надалі, якщо буде інформація про загрозу від такого вильоту:

"Повітряні сили і надалі інформуватимуть про загрозу через МіГи і надавати цю інформацію оперативному черговому ДСНС в Києві, який, власне, і запускає систему оповіщення. Водночас керівництво держави доручило профільним міністерствам та відомствам розробити рішення щодо реагування на польоти МіГ-31К. Яким буде це рішення – не берусь казати. Ми ж і надалі будемо інформувати про загрозу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряна тривога в закладі освіти: як діяти батькам та вчителям

Юрій Ігнат додав, що західні партнери країн НАТО намагаються якомога швидше та повніше інформувати Україну про той чи інший проліт МіГ-31К. Також є й наша розвідка. Однак, не завжди є інформація, з ракетою летить МіГ чи без, це просто переліт, чи бойовий виліт, або просто тренувальний політ.

"Якщо є точна інформація, що МіГ-31К не становить загрози – тоді, звичайно, не буде оголошуватись тривога", - долав Ігнат.

Чому повітряні тривоги стали довшими: пояснення від Юрія Ігната, дивіться сюжет у "Сніданку з 1+1", що виходить з 06:30 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube.

Новини по темі