У Повітряних силах пояснили, чому тривоги стали довшими

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Чому повітряні тривоги стали довшими: роз'яснення Юрія Ігната
freepik.com

Тривалість оголошених повітряних тривог в Україні тепер суттєво збільшилась.

Поділитися:

Повітряна тривога стала довшою. Якщо раніше через МІГ-и вона лунала 20 хвилин, то зараз це від двох до 3 годин. У чому причина, і до чого готуватися українцям – розказали у "Сніданку з 1+1"який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube.

Під час взльоту ворожих МІГ-ів, які є носіями ракет-кинджалів, тривога вмикається одразу на всій території України. Кинджали надзвичайно швидкі і можуть уражати цілі на відстані до 2 000 км. Раніше під час зльоту МІГ-ів повітряна тривога лунала десь 20 хвилин. За словами речника повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, росіяни відпрацьовували лише зліт та посадку під час тренувальних польотів. Також були півторагодинні тривоги — це час, коли МіГ-31 відпрацьовує пальне, тобто винищувач літає, поки не витратить усе пальне і повертається на базу. Зараз же ворог ставить перед собою інші завдання: відпрацьовування дозаправки в повітрі. Так час перебування МІГа зростає удвічі, протяжність таких тривог — понад 2,5 години.

А от чи можуть винищувачі дозаправлятись в повітрі двічі або тричі, при цьому ще збільшуючи тривалість тривог? Така ймовірність, є за словами речника повітряних сил ЗСУ. Однак такі тренування нераціональні, тож скоріш за все тричі МІГ дозаправлятись не буде. Водночас у повітряних силах ЗСУ запевнили, що українська ППО у повній готовності і тримає оборону цілодобово. Тим паче на нашому боці зараз і погода: під час штормового попередження, яке найближчими днями оголошене в зоні польотів МІГів, літати в рази складніше. Тож вірогідність спокійних днів в рази вище.

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 6:30 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube. 

"Сніданок" в соцмережах:

Instagram
Facebook

Новини по темі