Україна пережила найскладнішу зиму: майбутня буде не менш складною, заявили у ДТЕК

Наступна зима також буде складною — експерти попередили українців — 1+1
freepik.com

Майбутня зима буде також складною, прогнозують експерти.

Поділитися:

Зима 2023/2024 також буде складною, а можливо, ще важчою: про це повідомили у ДТЕК та експерт з енергетичних питань. Українців також просять не позбуватись генераторів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як утеплити житло: поради, що допоможуть не змерзнути (відео)

Експерт з енергетичних питань Олексій Рябчин в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів про підготовку до наступного року:

"У опалювальний сезон ми ввійдемо підготовленими. Але, відверто кажучи, дуже складна буде зима. Бо, резерв потужності був зруйнований. Зараз іде процес відновлення і підготовки до наступної зими".

Деякі об'єкти енергетичної сфери були зруйновані та не підлягають відновленню, або ж працюють не в повну потужність. Експерт також не виключив ракетних обстрілів і наступного року:

"Незважаючи на те, що ракет буде менше, я би не радив викидати генератори або акумулятори й батареї".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖГотуємось до зими: як вберегти тепло в оселі без обігрівачів (поради у "Сніданку з 1+1")

Тим часом у ДТЕК заявили, що Україна пережила найскладнішу зиму, продемонструвавши неабияку стійкість. Про це розповів СЕО ДТЕК Максим Тімченко під час конференції з питань відновлення України в Римі. ДТЕК вже розпочав підготовчі роботи до наступного опалювального сезону:

"Сьогодні для відновлення повноцінної роботи енергетики України потрібні сотні мільйонів доларів. Масштаби руйнувань енергосистеми роблять майбутню зиму не менш складною для України, ніж минула".

Як війна впливає на зміну клімату і чому з кожним роком зима все теплішає, дивіться:

Новини по темі