Українці починають повертатися додому: як і чому люди наважуються приїхати з відносно спокійних місць

Українці починають вертатися додому: як і чому на це наважуються люди
Pixabay/Maria_Domnina

Як і чому українці повертаються додому?

Поділитися:

Від початку війни росії проти України більше 10 мільйонів українців вимушено залишило свій дім. Із них 4 млн перетнули кордон із ЄС, і ще 6 млн знайшли прихисток на заході країни. Не зважаючи на те, що війна все ще триває, українці потроху починають вертатись у свої домівки. Як і чому вони це роблять, дізнавались у "Сніданок. Онлайн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грошова допомога переселенцям всередині України: хто може отримати, як, скільки, до якого числа варто подати документи (роз’яснення від Мінсоцполітики)

Як і чому люди наважуються приїхати з відносно спокійних місць – туди, де досі небезпека?

Вертаються ті, хто поїхав на відпочинок та не встиг повернутись додому. Також повертаються ті, хто відвіз дітей у більш безпечне місце. Деякі вертаються на кілька днів, забрати найнеобхідніше. Однак, є і цілі сім'ї, які вирішили просто повернутися додому:

"У гостях добре, а вдома краще".

Дівчина, що повернулась з усією сім'єю додому із заходу, розповідає:

"Мені морально, фізично, емоційно легше знаходитись тут. Є відчуття звичного життя". 

Тієї ж думки і перукарка Тетяна, яка виїхала з міста, коли у сусідній будинок влучила ракета. Вона доїхала аж до межі з кордоном:

"Там було дуже красиво. І люди дуже доброзичливі. Але була така внутрішня істерика та паніка, особливо, коли читала новини...

Вдома, не зважаючи на сирени та вибухи, Тетяна відчуває себе краще та вже повернулася до своєї роботи. Просто тепер до її тривожної валізки додались і її професійні інструменти, які при евакуації вона не брала. 

Дивіться повний сюжет про те, як українці почали вертатись додому ще до закінчення війни:

 

Новини по темі