Українців підтримує світ: проти війни, яку розв'язала Росія висловилися майже всі світові знаменитості

Українців підтримує світ: проти війни, яку розв'язала Росія висловилися майже всі світові знаменитості

Багато світових зірок висловили слова підтримки Україні під час війни, яку розв'язала Росія.

Поділитися:

24 лютого розпочалася відкрита повномасштабна війна, яку Російська Федерація розв'язала проти України. Збройні сили України захищають свою землю, даючи гідну відсіч ворогам. Україну підтримують майже всі світові країни-партнери та надають військову, грошову допомогу, вводять пакетні санкції проти агресора. Більшість світових знаменитостей вже висловилися на підтримку України, засуджуючи російську агресію. Серед них Мадонна, принц Гаррі і Меган Маркл, Криштіану Роналду, Анджеліна Джолі, Кім Кардаш'ян, Міла Йовович, Арнольд Шварценегер, Мей Маск, Ріта Ора, Девід Лінч, Майлі Сайрус, Марина Абрамович, Грета Тунберг і безліч інших імен зірок з перших шпальт преси.

Подружжя Меган Маркл і принц Гаррі опублікували звернення на сайті, засудивши російську агресію:

Принц Гаррі і Меган, герцог і герцогиня Сакссекські, і всі ми в Archewell висловлюємо солідарність з народом України і виступаємо проти цього порушення міжнародного та гуманітарного права і закликаємо світову спільноту та її лідерів вчинити так.

Американська актриса та колишня дружина Володимира Кличка Хейден Панеттьєрі:

Хайден дружина Кличка

Я особисто була свідком сили українського народу, який так уперто боровся за свою незалежність і багато років продовжує пристрасно захищати свою країну. Те, що робить Путін – це абсолютна ганьба! Цей жахливий момент в історії посилає жахливий сигнал: сигнал про те, що в наші дні, в 2022 році, можна порушувати права вільних людей і дозволяти автократам на зразок Путіна брати все, що їм заманеться.

Я молюся за свою сім'ю та друзів там і за всіх, хто бореться. Я хотіла б, щоб у вас було більше підтримки, і я хотіла б, щоб я боролася разом з вами! А поки що я прошу тих з нас, хто не може бути там, стати пліч-о-пліч на знак солідарності з народом України і продемонструвати свою підтримку демократії. Продовжуйте стежити за новинами від @klitschko та @vitaliyklitschko #demo4democracy

Мадонна, американська співачка:

Безглузде і засноване на жадібності вторгнення Росії в Україну має бути зупинено! Будь ласка, надішліть гуманітарну допомогу, щоб допомогти мільйонам громадян України, чиї життя порушені цією кризою в цей момент. Путін порушив усі існуючі договори про права людини. Путін не має права намагатись стерти існування України. Ми підтримуємо вас, президенте Зеленський!! Ми молимося за вас та вашу країну! Благослови вас усіх! Давайте не відчуватимемо себе безпорадними перед геополітичних дій такого масштабу. Є речі, які ми можемо зробити.
Слава Україні!
Героям Слава!
Glory to Ukraine! Glory to heroes!

Анджеліна Джолі, американська актриса, посол доброї волі ООН

Як і багато хто з вас, я молюся за людей в Україні. Я та мої коллеги Управління Верховного комісару Організації Об'єднаних Націй у справах біженців зосереджені на тому, щоб зробити все можливе для забезпечення захисту та основних прав людини переміщених осіб та біженців у регіоні. Ми вже бачили повідомлення про жертв та людей, які почали залишати свої будинки в пошуках безпечних місць. Ще зарано говорити, що може статися, але значення цього моменту – для народу України та для міжнародного правопорядку – неможливо переоцінити.

Кріштіану Роналду,
португальський футболіст, одна із найяскравіших зірок світового спорту:

кріштіану про україну

Арнольд Шварцнегер, актор, екс-губернатор Каліфорнії

Зараз я висловлюю солідарність із українським народом. Поділяю ваше горе та надії на світ. Ви надихаєте мене своєю хоробрістю і людяністю перед цим кошмаром. Господь із вами.

Міла Йовович, актриса:

"Я з розбитим серцем і ошелешена, намагаюсь опрацювати події цього тижня на моїй батьківщині, в Україні. Мою країну і людей бомблять. Друзі та родина ховаються. Моя кров і моє коріння походять і з Росії, і з України. Я розриваюся на дві частини, дивлячись, як розгортається це жахіття, країна руйнується, сім’ї переселяються, усе їхнє життя лежить у обгорілих уламках навколо них. Я пам’ятаю війну на батьківщині мого батька в колишній Югославії та історії, які моя родина розповідає про травми та терор, які вони пережили. Війна. Завжди війна. Лідери, які не можуть принести мир. Безкінечний гігант імперіалізму. І завжди народ платить кров'ю і сльозами".

Мей Маск, модель, мати Ілона Маска:

Майлі Сайрус, американська співачка:

Цього ранку було несамовито прокидатися від звісток про вторгнення в Україну. У мене був неймовірний досвід зйомок кліпу Nothing Breaks Like A Heart у Києві, і я буду вічно вдячна місцевій спільноті, яка прийняла мене з розкритими обіймами. Є місцеві повідомлення, що вже вбито щонайменше 40 українців, і цей конфлікт може призвести до ще більшої кількості смертей, ще однієї кризи з біженцями, коли багато людей були змушені покинути свої будинки, тощо. Я солідарна з усіма в Україні, хто постраждав від цього нападу, та з нашою світовою спільнотою, яка закликає до негайного припинення цього насильства.

Майлі СайрусФото: tsn.ua

Марина Абрамович, художниця, мисткиня

Я народилася в Югославії — країні, розташованій між країнами Заходу та Росією. Останні роки я працювала в Україні та познайомилася з людьми. Вони горді, вони сильні та гідні. Я висловлюю солідарність із ними у ці страшні дні. Атака на Україну — напад на всіх нас, це напад на людяність. Це потрібно зупинити.

Пенелопа Крус, актриса, посол доброї волі ЮНІСЕФ

Найбільше у світі зараз українським дітям потрібний світ. Жодна дитина, де б вона не народилася, виросла або жила, не повинна дізнатися про насильство і звірство війни. Тисячі дітей в Україні прокинулися сьогодні серед ночі від вибухів. Заради них слід зупинити вогонь. Ми вимагаємо захистити дітей від цієї атаки. 7,5 млн дітей у небезпеці.

Оскароносний американський режисер Девід Лінч звернувся до Путіна, називаючи речі своїми іменами: 

Девід Лінч проти війни з РФ

Якщо я й можу сказати щось містеру президенту Путіну... Як звичайні люди, ми відповідаємо за те, як ставимося до ближніх. І є закон природи: жорсткий та швидкий закон. Немає жодних лазівок, від нього нікуди не втечеш. Цей закон: що посієш, те й пожнеш. Прямо зараз, містере Путін, ви сієте смерть і руйнування. І винні у цьому саме ви. Українці не атакували вашу країну. Це ви її зараз атакуєте. І вся ця смерть та руйнація повернеться до вас. І в цьому кіно, у цьому шоу, в якому ми всі знімаємося, не нескінченна кількість часу. У вас є багато часу, одне життя за іншим і так далі, щоб зібрати плоди того, що ви сієте.

Моя вам порада: рятуйтеся. Врятуйте українців, врятуйте світ. Помиріться із сусідами. Почніть будувати дружбу. Ми одна велика світова сім'я, де більше немає місця цьому абсурду. Прийміть це. Зупиніть атаку. Давайте разом зробимо так, щоб усі країни жили у світі, ладнали одна з одною і спільно вирішували проблеми. Прокиньтеся! Чудового всім дня!

Ріта Ора, британська співачка

Кім Кардаш'ян запостила слова підтримки українському народу та поради щодо допомоги. 

кардашьян про украинукардашьян про украину

Грета Тунбенг традиційно щоп'ятниці влаштовує пікет проти кліматичних змін. Минула п'ятниця зібрала шведських екоактивістів біля російського посольства зі прапорами України в руках та надписами "Ми з Україною":

Україну підтримують провідні світові лідери в політиці, мистецтві, спорту та шоубізу. Світова спільнота солідарна у боротьбі українського народу проти російської агресії!

Новини по темі