Українські війська звільнили Андріївку на Донеччині: як виглядає місто

Україна звільнила Андріївку на Донеччині: подробиці

Українські військові відбили Андріївку та завдали ворогові суттєвих втрат.

Поділитися:

Після місяців відважних боїв сили оборони України звільнили село Андріївка, розташоване на південний схід від Бахмута. Ворогові завдали суттєвих втрат, як у військовій техніці, так і серед бійців. Наразі захисники закріплюються на позиціях. Про цей важливий етап операції розповів Андрій Ковальов, речник Генерального штабу Збройних Сил України, в марафоні новин. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розпізнати фейк: 6 ознак дезінформації

"Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмута та досягли часткового успіху в районі Кліщіївки. Під час штурму вдалося успішно заволодіти селом Андріївка в Донецькій області. Ворог поніс великі втрати у живій силі та техніці. Наші війська закріпилися на досягнутих рубежах. На мелітопольському напрямку сили оборони продовжують наступальну операцію в районі Вербового, завдаючи ворогу значних втрат у живій силі та техніці. Також сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на авдіївському та мар'їнському напрямках, де противник вів безуспішні наступальні дії в районі Ласточкіного та Авдіївки в Донецькій області", — повідомив речник.

За словами Ковальова, протягом минулої доби російські військови здійснили близько 10 неуспішних спроб витіснити українські підрозділи із займаних позицій. Усі атаки були відбиті, а окупанти зазнали значних втрат у живій силі та техніці. Минулої доби росіяни вчергове атакували Україну, використовуючи 22 дрони типу "камікадзе," з яких 17 було знищено засобами ППО. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнуваннь та пошкоджень зазнала припортова інфраструктура, приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. 

Наразі Андріївка вщент знищена окупантами — інфраструктура зазнала значних руйнувань.

Новини по темі