Усікновення глави Івана Предтечі: що не можна робити, сильна молитва

Що не можна робити на Усікновення глави Івана Предтечі (сильна молитва святому)
freepik.com

Коли Усікновення глави Івана Предтечі 2023 року за новим стилем?

Поділитися:

Усікновення глави Івана Предтечі — день пам'яті страти Предтечі й Хрестителя Господнього Івана. Свято також відоме під назвою Усікновення голови Івана Хрестителя.  За переказами, йому відрубали голову за наказом царя Ірода. 

Коли Усікновення глави Івана Предтечі 2023 року за новим стилем

До 1 вересня 2023 року віряни святкували велике церковне свято Усікновення глави Івана Предтечі 11 вересня, однак ПЦУ та Греко-католицька церква України перейшли на новоюліанський календар, тому дата святкування змінюється. Починаючи від 2024 року, Усікновення глави Івана Предтечі буде припадати на 29 серпня. 

Що не можна робити в свято Усікновення глави Івана Предтечі

  • Церква у цей день не дозволяє різати будь-які круглі предмети, які своєю формою нагадують голову. Наприклад, хліб.
  • вживати молочні та м'ясні продукти
  • заздрити, пліткувати чи сваритися
  • брати в руки гострі предмети 
  • вінчатися
  • танцювати чи веселитися.

Сильна молитва на Іоанна Хрестителя про здоров'я

Іоанну Хрестителю моляться про позбавлення від головного болю. Молитва цьому святому вважається найсильнішою. 

Святий Предтечі і Хрестителю Христовий Іоанну! Проповідник сий покаяння, каються не погорди нас, але молися до Владиці Христу за нас, негідних рабів, сумовитих, немічних, у многія гріхи впадших. Смерті убо чаєм, про гресех же наших ніколи ж поболехом і про Царство Небесне не попекохомося: але не погорди нас, Хрестителю Христовий, чесний Предтечі, болій народжених всіх, постником і пустинником наставнику, чистоти вчителю і ближній друже Христовий.

Тебе молимо, до тебе вдаємося: не відкинь нас, які просять твого заступництва, обнови душі наша покаянням, еже є друге хрещення: твоїм клопотанням перед Господом випроси нам очищення гріхів. Уста негідна волають до тебе, і душа смиренна молиться, серце скрушене з глибини зітхає: простри пречисту твою правицю і захисти нас від ворогів видимих і невидимих.

Їй, Господи Ісусе Христе! Молитвами Святого Іоанна Хрестителя твого, Пречистої Твоєї Матері, Володарки нашої Богородиці, спаси нас, грішних рабів твоїх, що каються про гріхи. Ти бо єси Бог тих, хто кається, і на тебе, Спасителя, покладаємо надію, славяще Пресвяте Ім'я Твоє, з Безначальним Твоїм Отцем, і з Пресвятим і Благим і Животворящим Твоїм Духом, нині і повсякчас, і на віки віків.

Новини по темі