В Україні вдвічі збільшать компенсацію за прихисток переселенців: на скільки та кого це стосується

В Україні збільшать компенсацію за прихисток переселенців: кого це стосується
Pixabay/GeriArt

Компенсацію за прихисток переселенців планують збільшити удвічі

Поділитися:

З початком опалювального сезону ​компенсацію за прихисток переселенців збільшать. Зараз діє державна програма «Прихисток» – сім’ї, які приймають переселенців, отримують компенсацію 450 грн на прийняту особу. Втім, цю суму планується збільшити з початком опалювального сезону удвічі – до 900 грн на особу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6660 грн допомоги: хто з українців може отримати та як подати заявку

Нагадаємо, в березні 2022 року уряд розробив соціальний пакет для підтримки внутрішніх переселенців. Так, власники житла, які прихистили біженців, отримують по 450 грн на місяць в якості компенсації на сплату житлово-комунальних послуг. 

Бажаючі прихистити родину переселенців можуть звернутися із заявою до органів місцевої влади або долучитися до програми через "Дію" або сайт "Прихисток", де створити відповідне оголошення про намір надати житло ВПО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародна грошова допомога для ВПО: які програми доступні для українців

Також компенсацію може отримати кожен роботодавець, який влаштував на роботу переселенців. За кожного працевлаштованого ВПО, за якого сплачується ЄСВ, держава виплачує роботодавцю по 6500 гривень щомісяця. Таке правило діє у період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення.

Які нові правила виплат для ВПО діють з 1 серпня, дивіться:

Новини по темі