Вечір свічок та обіймів: українців закликають зменшити споживання електроенергії у вечірній час

Українців закликають зменшити споживання електроенергії у вечірній час
freepik.com

Українців просять допомогти пережити критичні навантаження на електромережу

Поділитися:

В Україні закликають зменшити споживання електроенергії у вечірній час. Це стосується як Києва, так і інших міст нашої країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правила «двох стін» та «двох виходів»: нагадуємо основні правила поведінки під час повітряної тривоги

Зокрема, столична влада закликає мешканців та бізнес відсьогодні з 17:00 до 22:00 обмежити використання електроенергії.

►Власників рекламних конструкцій та вивісок закликають відсьогодні відмовитися від їх освітлення з 17:00 до 22:00, а також від роботи в цей час світлодіодних екранів та медіа фасадів. 

►Підприємців сфери торгівлі та побутового обслуговування просять вимикати освітлення вивісок та вітрин з 17:00.  

►Мешканців Києва просять за можливості не використовувати енергозатратні прилади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯкщо пропав зв'язок: алгоритм дій у разі зникнення сигналу мобільного оператора

Флешмоб "Вечір свічок та обіймів"

Ведуча 1+1 Катерина Осадча закликає українців долучитись до флешмобу "Вечір свічок та обіймів": не вмикати світло і не використовувати електроприлади з 17:00 до 23:00, щоб запобігти аварійних відключень мережі. 

"Проведіть вечір в колі близьких, обійміть їх, скажіть як сильно ви їх любите,а для затишної атмосфери вимкніть світло та запаліть свічки. Якщо сьогодні ввечері ви зможете використовувати менше електроенергії, це суттєво допоможе енергосистемі",  — написала Катерина Осадча.

Україна призупиняє експорт електроенергії

Також стало відомо, що з 11 жовтня 2022 року Україна призупиняє експорт електроенергії задля стабілізації енергосистеми. Про це повідомили у Міністерстві енергетики: 

"Сьогоднішні ракетні обстріли, що вразили теплову генерацію та електричні підстанції, змушують Україну піти на припинення з 11 жовтня 2022 року експорту електроенергії задля стабілізації власної енергосистеми". 

росія продовжує здійснювати енергетичний терор проти України, а також посилює енергетичний тиск на Європейський Союз, оскільки експорт електроенергії з України допомагав Європі зменшувати споживання російських енергоресурсів.

Новини по темі