Ведуча "Сніданок з 1+1" на 1+1 Україна Людмила Барбір офіційно відкрила фестиваль Миколайчук OPEN

Людмила Барбір офіційно відкрила фестиваль Миколайчук OPEN: фото

Людмила Барбір стала модераторкою міжнародного фестивалю Миколайчук OPEN: фото

Поділитися:

16 червня відбулася офіційна церемонія відкриття третього міжнародного фестивалю глядацького кіно Миколайчук OPEN у Чернівцях, який проходить щорічно до Дня народження легендарного українського режисера, актора та сценариста Івана Миколайчука. 

Людмила Барбір, ведуча проєкту "Сніданок з 1+1" на 1+1 Україна, модерувала подію. 

"Шалено радію тому, що у Чернівцях вже третій рік поспіль на міжнародному рівні проводять цей кінофестиваль. Це ще одна можливість нам всім проявити себе. Цей обмін творчості надзвичайно важливий, тому що в нас, українців, є можливість говорити і про Україну, і про велику війну, і про потреби, що є нагальними", — підкреслила Людмила Барбір.

фестиваль

Під час заходу до слова була запрошена команда, зокрема Олексій Гладушевський, генеральний продюсер фестивалю, а також голлівудська зірка, актор і режисер — Віґґо Мортенсен, який почав свою промову українською: 

"З великою повагою до вашої мови я хочу почати свою промову українською: "Дякую, що запросили на ваш фестиваль. Це велика честь — бути тут та дивитися нашу історію з усіма вами". Вибачте, що, можливо, неправильно щось сказав. Для мене, правда, велика честь бути тут — в Україні. Ви горда та гордо незалежна нація, яка має такою залишатися". 

Віґґо Мортенсен

До того ж Віґґо мав можливість особисто представити власну стрічку "Мертві не завдають болю", яка стала фільмом-відкриття, а також долучитись до Q&A сесії й пресконференції, що проходили в цей день, 16 червня. 

Нагадаємо, що фестиваль триватиме до 23 червня. На глядачів чекають 68 фільмів, зокрема з програм Каннського і Венеційського фестивалів, візіонерська фантастика, українські мюзикли та нові роботи лауреатів «Оскару» тощо. Повний перелік фільмів, а також квитки на подію можна придбати на сайті за цим посиланням.

1+1 media стала генеральним медіапартнером події. Серед партнерів цьогоріч — платформа кіно та телебачення Київстар ТБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Це було складно»: Руслан Сенічкін та Людмила Барбір розповіли про конфлікти на початку спільної роботи

Новини по темі