«Атмосфера фантастична»: ведучі 1+1 Україна взяли участь у фестивалі Книжкова країна та поділилися своїми враженнями

Ведучі 1+1 Україна взяли участь у фестивалі Книжкова країна та поділилися враженнями
1+1 media

Наталя Островська, Єгор Гордєєв і Святослав Гринчук розповіли про свої враження з літературного фестивалю

Поділитися:

Ведучий Сніданку з 1+1 на каналі 1+1 Україна Єгор Гордєєв, а також ведучі ТСН на 1+1 Марафон Наталя Островська та Святослав Гринчук взяли участь у фестивалі Книжкова країна, який пройшов в останні дні вересня у Києві на ВДНГ.

Єгор Гордєєв влаштував обговорення книги «Людина в пошуках справжнього сенсу» відомого психолога Віктора Франкла, який у роки Другої Світової війни пройшов концтабір. Ведучий запропонував поговорити на тему — «Чи є в житті сенс? Пошук персональних сенсів за методом Віктора Франкла».

Єгор Гордєєв
1+1 media

Ведучий спеціально запросив на зустріч 24-річного українського ветерана, першого пацієнта Superhumans Віталія Іващука. Військовий, який втратив ліву кисть руки в боях, розповів про свій досвід шляху реабілітації та пошуків сенсів після фронту. Охочих послухати й обговорити цю тему прийшло чимало.

«Франкл — людина, яка точно і просто показала, що треба для пошуку персонального сенсу»

«Я виріс на Хармсі і Гессе, тому те, що абсурд в талановитих руках — скарб, а в переляканих — зброя масового ураження, я зрозумів достатньо рано. Далі був Мамардашвілі, якого дехто від страху чи невігластва викреслює зараз, а він спеціально ніколи не викреслював абсурд, вважаючи при цьому точність мислення моральним обовʼязком.

Єгор Гордєєв
1+1 media

Тепер і надовго Франкл — людина, яка точно і просто показала, що треба для пошуку персонального сенсу, але вийшло настільки точно і просто, що багато хто у час нестримного потоку слів вважає це повним абсурдом», — поділився своїми враженнями після зустрічі Єгор Гордєєв.

Наталя Островська та Святослав Гринчук приєдналися до родинних читань Анни Завальської й читали дитячі книжки. Святослав Гринчук прийшов разом зі своєю 6-річною донькою Дзвінкою, яка допомагала своєму зірковому татусю читати книгу про кумедні історії про Петсона та Фіндуса від Свена Нордквіста.

Святослав Гринчук
1+1 media

Святослав Гринчук також поділився своїми враженнями про фестиваль. 

«Письменників мають знати, цінувати, упізнавати, вони мають бути справжніми зірками»

«Пішли на Книжкову країну фактично в останній день літа принаймні судячи з погоди. Тому пощастило двічі. Атмосфера фантастична. Так багато охочих до читання українською. Великий інтерес до українських авторів. Побачив величезну чергу, метрів двісті, мабуть, пішов спеціально глянув що там — то Василь Шкляр автографи роздавав, години за півтори повертались тим же шляхом, а люди ще досі стояли, а автор ще досі підписував. Ну круто ж! Так і має бути, письменників мають знати, цінувати, упізнавати, вони мають бути справжніми зірками.

Особливо тішить, що так багато нової, якісно виданої дитячої літератури. Я коли згадую свої шкільні часи, коли  деякі україномовні книжки було дуже важко знайти, доводилось йти в бібліотеку, сподіватись, що там є, випитувати по знайомих — у кого можна позичити. У теперішніх дітлахів, словом, значно все простіше.

Святослав Гринчук
1+1 media

На Родинних читання, куди нас запросили усією сім'єю почитати дитячі книги — дуже душевно. Багато маленьких слухачів, всі активні, зацікавлені, уважно слухають, ставлять питання, уточнюють, не соромляться висловити свою думку. І дуже дякую Ані Завальській, вона там створила неймовірно доброзичливу атмосферу, не хотілось йти геть. Мені сподобалось, доньці сподобалось, словом, якщо запросять ще навіть вагатись не будемо», — ділиться Святослав Гринчук.

Натомість Наталя Островська на родинні читання обрала книгу казок «Про магію і чари».

Наталя Островська
1+1 media

«Ми можемо бути спокійними за майбутнє покоління»

«Українські діти читають. Вони з легкістю і захопленням розповідають про улюблені книги про супергероїв, про Україну, енциклопедії. У другокласників, які завітали на «Книжкову країну» такі книги у топі. Це надихає.

Я колись працювала у таборі й знаю, що школярів часом непросто зацікавити, але сьогодні так було легко. Теплі обійми, уважність та щирі усмішки. Ми можемо бути спокійними за майбутнє покоління», — каже Наталя Островська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літературні хіти, про які не перестають говорити: Книжкова країна оголосила короткий список власної премії найпопулярніших книг

Новини по темі