Ведучі 1+1 у День Валентина подарували свою любов і кров тим, хто потребує

Ведучі 1+1 у День Валентина подарували свою любов і кров тим, хто потребує

Неля Шовкопляс, Тімур Мірошниченко, Володимир Рабчун у День Валентина стали донорами крові

Поділитися:

Ведучі 1+1 – Неля Шовкопляс, Тімур Мірошниченко і Володимир Рабчун долучилися до дня донора, організованого групою 1+1 media. Символічно, кров здавали у День Валентина, щоб поділитись любов’ю і допомогти тим, хто цього найбільше потребує. Донорами загалом стали 38 плюсівців, серед яких були донори рідкісної крові - 4-ї негативної та почесні донори 1+1 media.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Після Нового року ми втрьох сіли на потяг і вирушили в невелику подорож», — Лідія Таран у Парижі здійснила мрію мами

Володимир Рабчун

Збір крові проводили фахівці Київського обласного центру служби крові. Кров після перевірки передаватимуть лікарням та госпіталям по Києву та області, пацієнтам, які найбільше її потребують, серед них – військові та діти. А також за потребами відправлятимуть на Схід. Загалом в Обласний центр крові передали близько 20 літрів крові.

“Я вже не вперше здавала кров, тому не було страшно. Навіть заспокоювала колег, які переживали. Почуваю після донації себе добре, тільки рука трохи болить. Мені навіть сподобалось! Моя мама, коли дозволяло здоров’я, регулярно здавала кров у нас у рідному Барвінковому на Харківщині”, – поділилась враженнями Неля Шовкопляс.

Неля Шовкопляс

Неля Шовкопляс

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучі Марічка Падалко, Олексій Суханов, Валентина Хамайко, Неля Шовкопляс, Святослав Гринчук, Наталя Островська, Соломія Вітвіцька розповіли про День Святого Валентина в умовах війни

Лікарі кажуть, що донорство не тільки рятує життя, а і корисне для самого донора. У донорів значно менший ризик серцево-судинних захворювань і менші ризики захворіти на деякі види раку. Також медики зазначають, що 1 донор може врятувати три життя 1 донацією. Адже після донації кров розділяється на компоненти: еритроцити, плазму та при необхідності – тромбоцити, ці компоненти можуть бути використані для трьох людей. За даними ВООЗ щорічно у світі здійснюється 118,4 млн донацій крові.

“Ми маємо ділитися своїм коханням! Якщо за станом здоров’я можете здавати кров – шукайте найближчий до себе пункт здачі крові. Це не страшно. Це необхідно!”, – закликає Тімур Мірошниченко.

ДОНОР

донор

Новини по темі