Відкритий лист медіаспільноти щодо санкцій для російських телеканалів зібрав понад 130 підписантів. Треба більше!

Відкритий лист медіаспільноти щодо санкцій для російських телеканалів зібрав понад 130 підписантів. Треба більше!

Автори закликають усіх небайдужих журналістів, представників громадських організацій, медіаспільноти з усього світу доєднуватися до підписантів відкритого листа.

Поділитися:

Наприкінці минулого тижня українська медіаспільнота звернулася до Урсули фон дер Ляйен, президента Європейської комісії, та Вєри Йоурової, Віце-президента Європейської комісії, щодо необхідності накладання санкцій на всі російські телеканали, що досі мовлять на території ЄС. До відкритого листа, ініційованого 1+1 media, вже долучилося близько 130 підписантів, серед яких провідні українські телеканали, новинні редакції та інформаційні агентства, представники громадських організацій та медійних спільнот, а також міжнародні колеги-комунікаційники та журналісти зі США, Литви, Латвії, Великої Британії тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУкраїнське телебачення закордоном: як підключитись

Автори закликають усіх небайдужих журналістів, представників громадських організацій, медіаспільноти з усього світу доєднуватися до підписантів відкритого листа. Зробити це можна, надіславши відповідний запит на пошту prgroup@1plus1.tv або додавши своє імʼя та назву компанії у динамічному переліку підписантів за цим посиланням

«Зараз дуже важливо, аби питання обовʼязкових санкцій для телеканалів рф набуло розголосу, лише так ми можемо тиснути на європейську спільноту. На інформаційному фронті росія так само зазнає нищівних втрат, але війна все ще триває. Тому ми повинні консолідувати свої зусилля і робити все можливе, аби вимкнути пропагандистський голос рф у всьому світі», – коментують в 1+1 media. 

Нагадуємо, у відкритому листі до Європейської Комісії зафіксовані такі прохання:

  • Накласти санкції на всі російські телеканали, що мають покриття через супутник чи будь-яку іншу технологію, та заборонити їхнє розповсюдження на території ЄС;
  • Замість російських телеканалів рекомендувати провайдерам вмикати українське телебачення, яке зараз мовить марафон «Єдині новини» в тому числі англійською мовою. Міжнародна спільнота повинна мати безперебійний доступ до обʼєктивної та чесної інформації про події в Україні.

Ознайомитися з повним текстом листа можна у документі за цим посиланням

Новини по темі