Війна не перешкода: у 20 областях України стартувала посівна

У 20 областях України стартувала посівна під час війни
Pixabay/dendoktoor

Аграрії працюють: посівна стартувала в 20 областях України.

Поділитися:

Станом на сьогодні, посівна вже стартувала в 20 областях України, відзначають у Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

За інформацією Уряду на цей час в минулому році посівна почалася лише в 15 регіонах. За оперативними даними, посівну можна буде провести на 6 млн гектарів земель. Це 80% від тієї площі, яка була засіяна минулого року. В умовах війни деякі області України збільшили посівні площі сільськогосподарських культур під урожай цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посівний календар на квітень 2022: сприятливі дні місячного календаря для посадок

російські ракети та бомби пошкодили та знищили українські аеропорти, залізничні лінії, вокзали та автомагістралі, які є критично важливими для надання гуманітарної допомоги тим, хто її потребує, а також для експорту пшениці, кукурудзи та інших товарів. ВМС росії блокують доступ до українських портів, фактично припинивши експорт зерна. Чорне море та порти України є ключовим елементом для експорту зерна та продуктів харчування для решти світу. Відтак, російська блокада українських портів – це не лише проблема України, а й всього світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які рослини можна сіяти на розсаду в лютому та як обрати і перевірити насіння (поради Антоніни Лесик)

Україна веде переговори про відправку свого аграрного експорту через європейські морські порти. Крім того, обговорюються можливості залізничних перевезень, збільшення обсягів транзитних перевезень вантажним транспортом. 

В умовах війни деякі області України збільшили посівні площі сільськогосподарських культур під урожай цього року. Крім того, зокрема, на Одещині аграрії зможуть проводити польові роботи під час комендантської години.

Новини по темі