Вступ до ЄС, пенсії та популярні запити Google: добірка пізнавальних новин тижня

Позитивні новини тижня: 5 подій, які ви могли пропустити

Новини тижня: цікаві та позитивні події, які ви могли не помітити.

Поділитися:

Зібрали добірку пізнавальних новин, які зачаровують серце та дарують надію. Ось п'ять хороших подій за минулий тиждень, які ви могли не помітити у стрімкому потоці інформаційних повідомлень.

З 1 січня 2024 року мінімальна пенсія в Україні збільшиться

У держбюджет на наступний рік заклали збільшення прожиткового мінімуму, а отже зростуть і пенсії. З 1 січня мінімальний розмір пенсійних виплат збільшиться на 268 грн й складатиме 2361 грн, а максимальний зросте на 2680 грн і відповідно становитиме 23 610 грн.

Названі найпопулярніші пошукові запити за 25 років

Пошукова система Google визначила найпопулярніші запити за 25 років роботи, серед яких були футбол, футболіст Кріштіану Роналду, співачка Тейлор Свіфт тощо. За 2023-й найчастіше шукали інформацію про війну Ізраїлю та Гази, смерть актора Меттью Перрі, співачку Шакіру та фільм "Барбі".

Україна йде в ЄС! Рішення про початок переговорів з Україною і Молдовою

Днями у стінах Європейської Ради під час Брюссельського саміту було ухвалено рішення про початок переговорів з Україною та Молдовою щодо вступу до Євросоюзу. Вдалося це зробити без позиції Угорщини.

В Києві відкрився благодійний Кураж

Протягом двох днів (субота та неділя) у столиці можна відчути передріздвяну магію та власноруч стати чудотворцем. В Києві відкрився благодійний Кураж з різдвяними традиціями, музикою, святковими стравами та традиційним вбранням.

Ветерани війни вчаться на майстрів татуювання

У Харкові ветеранів війни навчають тату-мистецтва. Проєкт запроваджений, аби допомогти військовим знайти себе у цивільному житті. Вони можуть стати майстрами татуювання і згодом влаштуватися на роботу.

Новини по темі