Величне століття. Роксолана: Як створювався найграндіозніший турецький серіал

Величне століття. Роксолана: Як створювався найграндіозніший турецький серіал

Дивіться Величне століття. Роксолана на 1+1

Поділитися:

 

Величне століття. Роксолана – із тих проектів, якими глядачі не припиняють захоплюватися. Наступний епізод відомої турецької телеісторії дивіться в ефірі 1+1 уже о 17:10. А просто зараз дізнавайтеся, як створювався улюблений серіал мільйонів.

Отже, втілювати великий задум взялася команда професіоналів, яка мала у розпорядженні чималий бюджет - 2 мільйони доларів. Готуватися до знімання творці розпочали за кілька місяців. Тоді вони навіть не уявляли, що їхнє дітище обожнюватиме весь світ.

Перший епізод серіалу Величне століття. Роксолана вийшов на екрани 2011-го року і розповідав про сходження на престол Султана Сулеймана. Ця історя блискавично завоювала любов телеглядачів у Туреччині, а згодом і за її межами. Надто вже людям біля екранів сподобалося спостерігати за драматичним сюжетом, розкішним вбранням героїв і дивовижними інтер'єрами. До речі, про локацію. Частина зйомок відбувалася біля справжнісінького палацу - Топкапи в Стамбулі.

Знімальний майданчик площею 5 000 квадратних метрів було облаштовано далеко від центру міста й оточено парканами та охороною. Завдяки цьому актори спокійно гуляли між корпусами в костюмах XVI століття і не ховалися від спалахів камер прихильників чи папараці.

Основні майданчики у павільйоні -  поруч. Так, із кімнати Султана можна було легко потрапити до гарему, а звідти - до ванни наложниць. До слова, павільйон такого грандіозного масштабу для зйомок серіалу в Туреччині збудували вперше.

 

Оздоблення однієї з кімнат

 

На знімальному майданчику серіалу Величне століття. Роксолана враховано всі деталі

Меблі та деталі інтер'єру намагалися відтворити за всіма правилами декору Османської імперії. Декоратори та костюмери переглядали сотні книг і ілюстрацій, щоби зробити кінопавільйон схожим на Топкапи XVI століття.

 

Гарем Султана Сулеймана у серіалі</em></p> <p>Палац Топкапи – одне з визначних місць Стамбулу. Саме Роксолана – українська наложниця, а потім дружина Сулеймана і головна героїня серіалу домоглася перенесення гарему до султанського палацу, аби бути ближче до коханого.

Оздоблення кімнат намагалися зробити схожим на оформлення справжнього палацу Топкапи

Елементи інтер'єру на знімальному майданчику

Декорації ванної кімнати дівчат із гарему

Навіть капці зробили схожими на оригінальне взуття ХVІ століття&

У серіальному гаремі можна побачити і дивани з безліччю подушок, і розкішні балдахіни, і навіть предмети туалету жінок того часу.

Двері і вікна для фільму було викувано вручну, всі килими також замовлялися турецьким майстрам, а ось тканини привозили у величезній кількості з арабських країн, Індії та Іспанії.

 

Окремої уваги заслуговують одяг та аксесуари, які ми бачимо у серіалі Величне століття. Роксолана. Мешканців Османської імперії протягом чотирьох років одягали сім модельєрів.

 

Сердар Башбуг в костюмерній Величного століття

Розробляти костюми почали за два з половиною місяці до знімання першої серії. Для відтворення образів тих часів дизайнери читали розповіді євнухів і використовували малюнки, зроблені європейськими гостями покоїв Султана.

 

"Ми зробили таке вбрання, яке хотіли бачити сучасні глядачі. Поставили в центр красу і казковість того часу, спираючись на історичні факти. Ми зробили гарні розкішні костюми, і навіть, якщо якісь деталі не відповідають історичній правді, на добротності фільму це ніяк не позначилося", - розповів Сердар Башбуг, головний дизайнер серіалу Величне століття. Роксолана.

 

Прикраси з серіалу

Більшість героїнь серіалу постають у кадрі в розкішних діадемах, над якими працювали спеціальні ювеліри. Частина робіт - бутафорія, але багато головних уборів виготовлено з використанням справжніх коштовностей. Те ж саме стосується й прикрас - найбільшою популярністю у фанатів користується смарагдовий перстень султана Сулеймана, який він пізніше дарує Гюррем. Місцева турецька ювелірна фірма навіть почала випускати прикраси за мотивами особистих колекцій головних героїв серіалу Величне століття. Роксолана.

 

Дивіться серіал Величне століття. Роксолана з понеділка по п'ятницю о 17:10 на 1+1.

За матеріалами ru.hellomagazine.com Фото: Катерина Ворончихіна, архіви прес-служб

Новини по темі