Єгор Гордєєв поділився враженнями від арт-проекту "Український ландшафт. По той бік відчаю..."

Єгор Гордєєв поділився враженнями від арт-проекту "Український ландшафт. По той бік відчаю..."

До Дня Незалежності в Мистецькому Арсеналі відкрився арт-проект "Український ландшафт. По той бік відчаю..."

Поділитися:

До Дня Незалежності в Мистецькому Арсеналі відкрився арт-проект "Український ландшафт. По той бік відчаю..." Інсталяцію на соціальну тему вже бачив Єгор Гордєєв. Ведучий "ТСН. Ранок" переконаний: таке мистецтво не можна ігнорувати.

"Красномовно. Встигніть завітати і побачити це до 7 вересня. Мистецтво, яке варте вашої уваги, повірте. Олександр Шапіро, український режисер, зокрема, зробив відео-арт "Кіноправда: від симфонії Донбасу до АТО". Це співставлення новинних ландшафтів з фільму Дзиги Вертова "Симфонія Донбасу" (1930) і сюжетів з наших випусків новин ТСН із гарячих точок зони АТО..." - написав у Фейсбуці телеведучий. 

Відеокомпіляція випусків ТСН та "Симфонії Донбасу" Вертова – це зіставлення "тоді і зараз", об'єднаних спільною територією та форматом. У руках умілого майстра монтажу незалежної України Олександра Шапіро народжується приголомшливий синтез: історичні ситуації, які не можна звести до єдиного знаменника в жодній іншій площині, породжують те, що можна назвати "Презумпцією реальності". Різниця характеру актуальних подій на Донбасі в 1930-их та 2014-ому році дійсно приголомшує й неминуче призводить глядача до думки про причини такої "еволюції".