З Днем Ксенії: привітання у віршах, прозі, картинках

Привітання на День Ангела Ксенії 2022: вірші, проза та листівки з Днем Ксенії

День ангела Ксенії: вітання до Дня Ксенії у віршах, прозі, картинках.

Поділитися:

Сьогодні за церковним календарем вшановують пам'ять преподобної Ксенії (Евсенії), яка була дочкою знаменитого римського сенатора Євсевія. Юною вона вирішила залишитися незайманою та пішла з дому із двома рабинями. Вони приїхали в Олександрію під виглядом мандрівниць, де познайомилися з настоятелем оселі апостола Андрія та прибули з ним в Міласс. Там Ксенія придбала ділянку землі та звела церкву в ім’я святого Стефана. При цій церкві вона створила жіночий монастир, тут же пізніше була присвячена в диякониси. Преподобна Ксенія надавала допомогу всім, хто її потребує. Вона була втішницею для тих, хто журився, благодійницею для бідних, а також наставницею для грішних. За своє життя привернула до рятування багато грішних. Коли вона помирала у другій половині V століття, відбувалися чудесні знамення.

Ще цей день називають День Ксенії Петербурзької, адже окрім преподобної, вшановується і ця свята. Ксенія Перетбурзька народилася у 1732 році. Коли їй було 26, жінка овдовіла й роздала бідним усе своє майно та будинок. Проте поставила умову: на місці хати створити притулок біднякам. Ксенія одяглася в одяг покійного чоловіка та стала називати себе його ім’ям – Андрієм Федоровичем. Жінка прийняла подвиг юродства: блукала серед бідняків, а ночами відправлялася в поля, де молилася. Поховали Ксенію на Смоленському кладовищі, на якому вона допомагала будувати церкву. Згодом там звели каплицю. Вважається, що Ксенія Петербурзька допомагала й після смерті: влаштовувала заміжжя, виховувала дітей, зцілювала хворих, влаштовувала на роботу тощо. 

Ім'я Ксенія грецькою мовою означає "гостинна", "гостя", "мандрівниця", "чужа", "чужинка". У багатьох виникає питання, коли День ангела Ксенії. Отже, іменини Ксенії святкуються 7 разів на рік: 31 січня, 6 лютого, 20 березня, 6 червня, 26 серпня та 15 вересня. Спорідненим іменем Ксенії є Оксана.

З Днем Ксенії: привітання у прозі

1. Мила Ксенія, вітаю тебе з Днем Ангела! Нехай Господь завжди супроводжує тебе у важливих для тебе подіях. Нехай янголи-охоронці вправно виконують свої обов'язки. Нехай посмішка ніколи не сходить з твого обличчя!

2. Ксенія, сьогодні твій янгол є найгарнішим та найвірнішим. Нехай він буде завжди з тобою, твоєю правою рукою та допомагає приймати складні рішення. З Днем Ангела!

3. Мудрості тобі від Бога, Ксеніє, а також благословення. Нехай буде світлою і чистою дорога життя! Хай ніколи з тобою не трапляються негаразди. З Днем Ангела Ксенії.

4. Сьогодні іменини Ксенії, а це значить, що твоя доля благословенна Господом. Нехай так буде і надалі! До того ж нехай у тебе буде добрий та вірний помічник янгол, який буде з тобою у смутку та радощах.

5. Щиро вітаю тебе, Ксенія, з Днем Ангела! Зміцнюйся духом щодня, загартовуй характер в труднощах, йди по життю сміливо, високо піднявши голову. 

З Днем Ксенії 2022: привітання у віршах

Ксенія! Ти вір в життя і будь собою.
Хай час летить собі, а ти,
Як сонце ранньою весною,
Цвіти проміння золотим.
І хай в очах твоїх відкритих
Нестримна молодість буя,
І хай несе тебе по світу
Життя бурхлива течія.
І завжди ангел-хоронитель
Тебе боронить від біди,
Ти просто вмій життю радіти
Й по ньому з усмішкою йди!

► Сьогодні настали іменини
У Ксенії, найкращої дівчини!
І я тебе, красуне, вітаю,
Любові тобі й радості бажаю.
Нехай багато щастя в цьому житті чекає,
Нехай Господь мріям тебе вінчає.

► Хай святкове янголятко
Принесе кохання в хатку,
Ксені нашій всі дарунки
Тільки вищого ґатунку.
Посміхайся і радій
Цілий рік на крилах мрій!

► Хай ангел допоможе крокувати стежками життя,
А Господь подарує долю мрії,
В день іменин хай серце переповнять почуття,
Душа від щастя запалає та зрадіє,
Здоров’я ще бажаємо на сотню літ,
В любові та достатку процвітання,
Нехай в цей день лунають з всіх сторін,
З Днем Ангела Ксенії, найкращі привітання!

Привітання з Днем Ксенії: листівки (привітання у картинках)

привітання з днем ксенії

з днем ксенії листівка

з днем янгола ксенія картинка

Новини по темі