Заганьбили: дві світові компанії все-таки йдуть з ринку рф

Дві світові компанії все-таки йдуть з ринку росії: хто саме
Pixabay/ReneSchulze1984

Ще дві компанії оголосили про припинення співпраці з росією

Поділитися:

Французький спортивний ритейлер Decathlon, що до останнього не йшлов з ринку рф, врешті оголосив про припинення роботи в росії. Про це йдеться в офіційній заяві на сайті компанії:

"У драматичному контексті України ми стежимо за розвитком подій і, зокрема, за станом тих, хто безпосередньо постраждав. Наші зусилля одразу зосередилися на безпеці та підтримці наших 125 українських товаришів по команді, які також скористалися солідарністю своїх колег із сусідніх країн, щоб допомогти їм знайти житло, або навіть прийняти їх у свої домівки чи допомогти їм у їхніх адміністративних процедурах. 

Підрозділ допомоги Decathlon, розташований у Польщі централізує наші пожертви (обладнання та основні продукти на суму 2,6 мільйона євро) місцевим неурядовим організаціям. Ми також створили фонд солідарності з 1 мільйоном євро для підтримки постраждалого населення. Суворо дотримуючись міжнародних санкцій, DECATHLON зазначає, що умови поставок більше не виконуються для продовження діяльності в росії. DECATHLON змушений призупинити роботу своїх магазинів. Відповідно до наших зобов’язань, ми й надалі підтримуватимемо наших 2500 російських співробітників, деякі з яких працюють у компанії з 2006 року.

Власниками Decathlon є сім'я Мюльє, яка також контролює мережу Auchan, Leroy Merllin та інші, які попри тиск українців та світової спільноти все ж лишаються на ринку рф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖГаньба: список брендів, які продовжують свій бізнес в росії, підтримуючи економіку агресора

Також стало відомо, що компанія Johnson&Johnson припиняє постачання в росію засобів особистої гігієни. Компанія вже оголосила про зупинку постачання в росію засобів особистої гігієни, приєднавшись до інших компаній, які обмежили свій бізнес у країні у відповідь на її вторгнення в Україну. Проте компанія заявила, що продовжуватиме постачати ліки та медичні вироби в регіон, оскільки вони виключені з західних санкцій. Однак вона не буде залучати більше пацієнтів до клінічних випробувань ліків, які він проводив у росії, що вже зазначалося раніше. 

Компанія продовжує підтримувати співробітників та їхні родини в Україні, йдеться у повідомленні:

«Ми продовжуємо сподіватися на швидке вирішення проблеми, і ми продовжимо стежити за потребою додаткової гуманітарної допомоги».

Компанія також подвоїла свої зобов’язання щодо надання гуманітарної допомоги до 10 мільйонів доларів.

Новини по темі