Замість спорту: ТОП-5 стилів танцю для стрункої фігури

Замість спорту: ТОП-5 стилів танцю для стрункої фігури | 1+1
Фото: Getty Images

Сантиметри талії танутимуть на очах.

Поділитися:

Коли звичні тренування в залі набридають, мотивувати себе до спорту стає все складніше. Та не варто силувати себе йти на бігову доріжку чи тягати гантелі, якщо це не приносить жодного задоволення. Спорт буде набагато ефективнішим, якщо знайти заняття собі до душі.

На заміну традиційному фітнесу ми запропонуємо тобі варіант, від якого ти точно не занудьгуєш – танці. Повір, вони тримають тіло в тонусі не гірше, ніж тренажерка. До того ж це, мабуть, найприємніший спосіб потурбуватися про фігуру. Хореографічні заняття дарують естетичну насолоду, впевненість у собі та формують красивий силует. Втім, це не так легко, як може здатися, – зате сантиметри талії зникатимуть на очах.

Фото: Getty Images

Перевага танців ще й у тому, що ти легко знайдеш «свій» стиль. До того ж їх можна чергувати – тоді тобі точно не стане нудно. Ми запропонуємо тобі п’ять заманливих варіантів, які легко замінять заняття спортом. А вибір – за тобою.

Латино-американські танці

Гаряча латина – це дуже видовищно. Тут є де розігнатися: самба, ча-ча-ча, джайв, сальса, румба і ще чимало танців, які ти маєш спробувати. Та приготуйся до навантажень: тут твої стегна будуть крутитися з такою швидкістю, що шансу не схуднути просто немає. Найшвидше тренуватимуться м’язи ніг, проте тривалі заняття забезпечать підтягнуті руки й живіт, рівну поставу та грацію.

Ще одна перевага – на заняття можна взяти свою половинку. Тоді танець стане пристраснішим, а вогонь у стосунках – гарантований.

Фото: Getty Images

Фламенко

За пристрасним іспанським фламенко можна спостерігати вічно. А чому б і тобі не спробувати його виконати? Тим паче що цей стиль рівномірно навантажує одразу всі м’язи тіла. Особливо цей танець підійде тим, хто хоче підтягнути руки та вирівняти поставу. До того ж фламенко додає рухам плавності і впевненості – а це всім пасує.

Фото: Getty Images

Pole dance

Танці на пілоні – найефективніші з усіх. Вони здатні в найкоротший термін привести тіло до ладу. Заняття з pole dance навантажують усі групи м’язів, позбавляюсь комплексів, розвивають пластику й розтяжку. Більше про цей сексуальний вид фітнесу – читай у нашому .

Фото: Getty Images

Танець живота

Східні танці – не менш звабливі, ніж pole dance. Попри те, що їх часто виконують пишнотілі красуні, за годинне заняття можна спалити 400 кілокалорій! Танець живота тренує прес – особливо косі м’язи, які так просто не накачаєш, а також сідниці та стегна, робить талію стрункішою, додає сексуальності і впевненості.

У цього стилю практично немає протипоказань. Він мінімально навантажує суглоби, тож опанувати танець живота можна в будь-якому віці і навіть після травм. Дізнайся про нього ще більше цікавого .

Фото: Getty Images

Сучасні стилі

Хіп-хоп, контемп чи навіть джаз-фанк – це не просто танець, а спосіб самовираження. Тут варто обирати серцем. Та що б не припало тобі до душі, це точно буде корисно для здоров’я та фігури. Заняття з будь-якого сучасного танцю – це потужне кардіо-тренування, що допоможе втратити зайву вагу й забезпечить хорошу координацію.

Фото: Getty Images

Не бійся опановувати нові заняття. А щоб починання були менш складними – читай і інші наші матеріали про спорт:

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

Новини по темі