Здійсни мрію: Іванна Онуфрійчук зустрілась у Швейцарії з 13-річною дівчиною, яка одужує після поранення в голову російським снарядом

Іванна Онуфрійчук зустрілась у Швейцарії з 13-річною дівчиною, яка постраждала від російської агресії

Іванна Онуфрійчук розповіла, як українських дітей приймає Швейцарія.

Поділитися:

Ведуча проєкту "Танці з зірками", очільниця благодійного фонду "ivAlive" Іванна Онуфрійчук відвідала у Швейцарії українську мрійницю та розповіла, як українських дітей приймають у Швейцарії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це моя велика давня мрія": ведуча 1+1 Іванна Онуфрійчук відкрила у Швейцарії благодійний фонд

Софійці Івановій з Миколаївщини 13 років, вона підопічна благодійного проєкту 1+1 media "Здійсни мрію". До 24 лютого жила спокійним підлітковим життям, але все змінилось з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну. На початку березня будинок її родини обстріляли росіяни, а уламок від снаряда влучив Соні в голову. Лікарі столичного "Охматдит" дістали уламок, але кажуть: якби він зупинився на сантиметр вище або нижче, то Соня могла загинути. У лікарні чарівники здійснили мрію дівчини та подарували гітару, щоб вона вчилася грати. Нові навички стали у пригоді, бо в Іспанії втілилась у життя друга її мрія — виступити на одній сцені зі співачкою DOROFEEVA!

З Іспанії Соня з родиною відправилась до Швейцарії на реабілітацію. Тут до неї навідалася телеведуча Іванна Онуфрійчук. Ведуча привезла Соні приладдя для малювання (полотно, папір, фарби, олівці), солодощі, а ще окуляри та рукавички, які дуже хотіла дівчинка. Її мама, Людмила, передала гостинці для лікарів Охматдиту та команди чарівників "Здійсни мрію".

"Коли дізналася, що Соня на реабілітації у Швейцарії, то одразу вирішила, що поїду провідати її. Зараз вона почувається набагато краще. При зустрічі я запитала, як зараз її рука і коли віталися, вона так взяла мене за руку, що я зрозуміла, що Соня точно йде на поправку. Зустріла вона мене з посмішкою. Ми багато говорили, вона розповіла мені про своїх рідних, про дім в Україні та життя у реабілітаційному центрі у Швейцарії", — каже про зустріч і самопочуття дівчинки Іванна Онуфрійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Недитячі мрії в окупації: Наталя Островська, Людмила Барбір та інші ведучі 1+1 здійснили мрію 15-річної Насті, котра пережила окупацію Бучі

Соня та Іванна Онуфрійчук

Соня провела Іванні екскурсію центром, який знаходиться в Цюриху у мальовничій місцині поруч з лісом. Все тут сприяє відновленню — як фізичному, так і психологічному. Телеведуча поспілкувалася з мамою Соні про допомогу родині. Зокрема, як Іванна та її фонд "ivAlive" можуть допомогти. Домовились про доставку ліків з України, куди звертатися щодо оформлення соціальної допомоги та усіх необхідних документів.

"Соня дуже позитивна дівчина! Сонячна, усміхнена. Вона знає всіх у своєму реабілітаційному центрі. Нині вона дуже мріє приїхати додому, побачити й обійняти рідних та друзів. Але навчатися та будувати своє найближче майбутнє, скоріш за все, залишиться у Швейцарії. Вони з мамою та братиком зрозуміли, поки вдома небезпечно, потрібно не гаяти час та інтегруватися тут. Адже країна вже надала їм тимчасове житло, дітям — можливість відвідувати школу, а мамі — працювати. Триматиму з ними зв’язок і надалі, чим зможу, старатимусь допомогти. Мріяти важливо, я переконалася у цьому на власному прикладі! Я мріяла відкрити благодійний фонд, і це сталось. Тепер моя мрія допоможе іншим", — каже Онуфрійчук. 

Іванна Онуфрійчук відвідала дівчинку Соню, яка постраждала від російської агресії

Новини по темі