Золоті правила для клієнтів онлайн МФО

Золоті правила для клієнтів онлайн МФО

Переваги та недоліки онлайн кредитів.

Поділитися:

Взяти кредит онлайн простіше простого. Однак якщо ви хочете, щоб позика не стала джерелом довгострокових проблем, думайте про наслідки, переплати і можливі ризики. Про це та інші правила для клієнтів МФО і піде мова у цій статті.

У чому перевага онлайн кредитів

У доступності і простоті оформлення. Вам навіть нікуди не треба йти, і при позитивному результаті справи, гроші прийдуть вам на картку або електронний гаманець.

Вимоги до позичальників в наземних і онлайн МФО теж не найвищі - якщо у вас немає прострочених кредитів, і є мінімум документів, кредит вам з великою часткою ймовірності дадуть. Наприклад, тут https://alexcredit.ua.

Які недоліки онлайн кредитів

Перший і найважливіший - це великі відсотки. Вищі ніж у банку. Тому, якщо ви хочете взяти не декілька сотень гривень і віддати їх не через тиждень із зарплати - брати позику в МФО не рекомендується. Як би сильно не хотілося.

Другий - це великі штрафи і пені за прострочення. Навіть якщо ви прострочили платіж на день, вас покарають гаманцем - ви віддасте в кредитну організацію ще більше. Тому рекомендуємо брати кредит лише в тому випадку і тільки в тому обсязі, коли ви впевнені - ви зможе повернути гроші в зазначений термін.

Можливо і нав'язування послуг, страховок, комісій, внесків. Останнім часом МФО стали працювати більш чесно та відкрито, але ризик несумлінного сервісу все ж залишається. Перевіряйте, щоб всі умови кредиту були прописані в документах, а факт і термін надходження вам грошей підтверджувався. Просіть назвати точну суму переплати.

Що ще варто тримати в голові

Тверезо оціните свої можливості, доступний капітал і надходження грошей в найближчій перспективі. Якщо ви не впевнені, що в майбутньому ви зможете віддати кредит, як би не було велике бажання взяти позику - краще від нього відмовитися. Думайте про наслідки ще до того, як подасте заявку в обрану кредитну організацію.

Якщо ж стався форс-мажор, і кредит віддавати не виходить, краще всього звернутися в МФО і пояснити ситуацію. Можливо, вам дозволять продовжити кредит або запропонують зручну схему розрахунку, але будьте готові до нових відсотків.

Якщо ж ви отримали СМС про заборгованість, ніколи не ігноруйте подібні оповіщення - можливо, ви не повністю погасили кредит, або його оформили на ваші документи шахраї. Детальніше про це тут: https://alexcredit.ua/blog/sms-pro-zaborgovanist

Вибирайте МФО з урахуванням умов кредитування, а також відгуків користувачів, які розміщені на незалежних ресурсах з хорошою репутацією.

Новини по темі