«Не думала про сором»: Зірка «Папіка» Дар'я Петрожицька про зйомки з Бокланом та відверті сцени

«Не думала про сором»: Зірка «Папіка» Дарія Петрожицька про зйомки з Бокланом та відверті сцени
Фото: instagram/petrozhitskaya

На екрані – мисливиця на багатіїв. А яка вона в житті?

Поділитися:

Дар'я Петрожицька – молода зірка українського театру та кіно. У популярному серіалі «Папік» їй випало втілювати Лізу – звабливу, темпераментну дівчину, яка полює на багатіїв. Як і Станіслава Боклана, акторку затвердили без жодного кастингу, а головну роль одразу писали під неї.

Втім, поза екраном Дар'я – антипод своєї героїні. Напередодні прем’єри серіалу нам пощастило познайомитися з нею справжньою – легкою, сонячною та дуже привітною. Ми дізналися, що насправді акторка цінує в чоловіках, як їй працювалося з Бокланом і де вона навчилася так красиво співати.

Фото: Maya Maksimova

Про роль Лізи

Ліза – це, мабуть, мрія кожної акторки. Ця роль настільки глибока та багатогранна – від комедії до драми! У ній я могла бути різною. Сподіваюся, глядач помітить це перевтілення.

Усі діалоги були прекрасно прописані, та іноді я просила режисера трохи змінити слова. Скажімо, «моя» Ліза говорить не «сейчас» а «щас», а захват виражає словом «воу». Мені здається, саме такий сленг додає відмінності між нею й Дідом. Два різні покоління – дві різні мови.

Фото: instagram/petrozhitskaya

Хоча моя героїня – мисливиця на папіків, до мене це не має жодного стосунку. Щоб вжитися в роль, я передивилася купу роликів на YouTube. Так і вводила в пошуковик – «жінки-мисливиці на папіків». Мені було цікаво як вони спілкуються, які паузи роблять, їхня міміка. Спочатку боялася, що в мене не вийде. Та в перший знімальний день мене одягнули, зробили макіяж – і мимоволі захотілося себе «нести» як Ліза. Я зрозуміла, що не хочу перебільшувати та робити образ карикатурним, а покажу його як є.

Фото: facebook/petrozhitskaya

Про роботу з Бокланом та відверті сцени

Про те, що мене затвердили на роль у серіалі «Папік» дізналася випадково – від свого гримера. Коли вона обмовилася про цю стрічку й роботу зі Станіславом Бокланом – я не повірила. Уже за декілька днів мені зателефонували й покликали одразу на проби гриму й костюмів.

Вже там я познайомилася зі Стасом. Скажу, що працювати з ним – дуже круто! Що важливо в нашій роботі – він поважає своїх партнерів. Великий актор і справжній професіонал.

Фото: Maya Maksimova

Та відверто кажучи, було страшнувато, коли в сценарії я читала ремарки на кшталт «виходить із душу» чи «у спідній білизні». Але я намагалася не думати про сором. Ліза б не соромилася (усміхається).

Про кохання та чоловіка мрії

Я переконана: хоч хліб із водою, аби, милий, з тобою. Мої батьки так і жили, і я вважаю – це реально. Та ми живемо в 2019-му – зараз інші ритми. Тож важливо знайти свого милого і вже з ним будувати щасливе життя.

Мені важко уявити ідеального чоловіка. Ніколи не знаєш, як усе «піде». Думаю, він має бути добрим, сильним і з хорошим почуттям гумору.

Фото: Сергій Пушкін

Про акторські амбіції

Я характерна акторка, та здається – в комедії сильніша. Втім, люблю всі жанри і хочу розвивати себе. У моїй практиці не було цілком «холодних» героїнь, але мені було б дуже цікаво спробувати. Думаю, це мало би бути історичне кіно.

Про любов до музики та кар’єру співачки

Я не маю музичної освіти, але все життя обожнюю співати. Взагалі в усьому самоучка: маю вдома декілька гітар, клавіші, електронні барабани – і стараюся потроху вчитися грати.

Гадаю, що ще спробую зробити кар’єру співачки. У нас акторська родина – я вже третє покоління, що продовжує цю справу. Та мені здається, одне іншому не заважає.

Дивись нові серії серіалу «Папік» на 1+1:

Більше цікавого про серіал та акторів шукай на сайті:

1. 

2. 

3. 

4.