Експерти «Поверніть мені красу»: «Ми пишаємося тим, що досягли результатів світового рівня»

Вже сьогодні о 22:00 на телеканалі «1+1» відбудеться прем'єра проекту «Поверніть мені красу».

Поділитися:

«Команда порятунку» - пластичні хірурги Ростислав Валіхновський і Дмитро Слоссер, психолог Олена ЛюбченкоОлена Любченко і дизайнер Андре Тан - буде виправляти зовнішні вади героїнь і зробить все можливе, щоб допомогти їм навчитися любити себе.

Напередодні прем'єри експерти і команда проекту розкрили подробиці нового сезону. Так, за словами Вікторії Забулонської і Марини Городецької, продюсерів Sister's Production, робота над другим сезоном тривала 9 місяців, на кастинг проекту було подано понад 5000 заявок. Серед них було відібрано 13 історій героїнь, для яких проект став останнім шансом змінити своє життя.

Може це і невтішна статистика, що такій кількості пацієнтів потрібна допомога. Але з іншого боку, це говорить про те, що люди нам повірили, адже, розповівши свою історію на каналі «1+1» вони можуть дійсно дочекатися допомоги, розраховувати на те, що ставлення суспільства до них зміниться, - кажуть в команді Sister's Production.

Для того, щоб було якомога менше людей, для яких проект «Поверніть мені красу» став би останнім шансом, в новому сезоні з'явилося багато корисної інформації, як не стати учасником програми - прикладних порад від експертів: як бути психологічно і фізично здоровими, красивими, як справлятися з тими чи іншими проблемами.

Зазначимо, що медичні випадки другого сезону були настільки складними, що професійну допомогу з гарантованим результатом учасницям могли надати тільки дві-три клініки в світі. Лікарі проекту додають, що в пластичній хірургії немає шаблонів - кожен випадок унікальний. Часто Ростиславу Валіхновському і Дмитру Слоссеру Дмитро Слоссерзаради досягнення бажаного результату доводилося ризикувати, винаходити нові методики.

Нові рішення доводилося шукати і психологу Олені Любченко, адже в її 15-річній практиці таких важких випадків ще не було. Якщо в повсякденній роботі над усуненням психологічних бар'єрів з пацієнтом можна працювати протягом декількох років, то на проекті «Поверніть мені красу» допомогти героїням навчитися любити себе і повірити у власну привабливість потрібно було за кілька місяців.

Набути впевненості в собі учасницям проекту допомагає і дизайнер Андре ТанАндре Тан, працюючи над новим образом героїнь. «Я обрамляю діамант, який передають мені хірурги і роблю з нього розкішне кольє», - зазначає він.

Нагадаємо, виробництвом проекту займався Sister's Production на замовлення каналу «1+1». У прем'єрному епізоді глядачі познайомляться з історією Оксани Шевчун, яка народилася з великою «винною плямою» на обличчі, яке в медицині називають капілярною гемангіомою. З дитинства вона терпіла глузування з боку оточуючих, боялася, що через свої вади ніколи не вийде заміж. Їй вдалося створити сім'ю, але шлюб не став щасливим.

«Пацієнти з такими тяжкими медичними випадками як у Оксани, як правило, відчувають себе вигнанцями суспільства і бояться виходити з дому. Наше покликання – зробити їх повноцінними членами соціуму, позбавити від комплексів. Ми працюємо над тим, щоб у наших героїнь не було ні функціональних, ні естетичних дефектів», - зазначив в прямому ефірі «Сніданку з 1+1» хірург Ростислав ВаліхновськийРостислав Валіхновський.

До приходу на проект Оксана навіть не припускала, що її дефект крім психологічного дискомфорту може нести ще й серйозний ризик для здоров'я. Чи зможе «команда порятунку» допомогти героїні, дивіться сьогодні о 22:00 на каналі «1+1».