1+1 відповів на маніпулятивні заяви у бік програми «Право на владу» та її ведучої Наталії Мосейчук

1+1 відповів на маніпулятивні заяви у бік програми «Право на владу» та її ведучої Наталії Мосейчук

Редакція програми звернулася до депутатів.

Поділитися:

Петро Порошенко покинув посаду Президента України, але звичка тиснути на ЗМІ у нього залишилася. Як і звичка приходити на ефіри без запрошення. Програма «Право на владу» не запрошувала депутатів фракції Петра Порошенка на минулий ефір, який 17 жовтня вийшов на 1+1. Ствердження прес-служби партії про те, що їх спочатку запросили, а потім скасували запрошення – це відверта неправда. На жаль, маємо констатувати, що заява партії має вигляд такої, що написана з використанням фраз і кліше, характерних для «ботоферм». Можливо, прес-секретар вищезгаданої партії Святослав Цеголко сприйняв свій же телефонний дзвінок до ведучої програми «Право на владу» Наталії Мосейчук саме як запрошення на вечірній ефір. Але з нашого боку це так не було. 

Редакція «Право на владу», як незалежне ЗМІ, залишає за собою право самостійно визначати склад учасників програм і запрошувати гостей на прямі ефіри, дотримуючись принципу балансу думок з тієї чи іншої проблеми. І керується цим принципом на постійній основі, а не запрошує гостей, виходячи із чисельності фракцій у парламенті.

Окрім того, ми закликаємо депутатів фракції Петра Порошенка задуматися не тільки про проблеми свободи слова, а й про проблеми свободи власного волевиявлення. Нам здається дивною практика, коли рішення про участь або неучасті в ефірах приймають не самі депутати, а прес-служба партії.   

Хочемо повідомити працівникам прес-служби партії Петра Порошенко, що до завдань журналістів входить перевірка будь-якої інформації. Формулювання про нібито «нав'язування суспільству неправдивої інформації» щодо офшорного скандалу навколо екс-президента Петра Порошенка є маніпулятивним за своєю суттю. У зв'язку з цим, редакція програми «Право на владу» просить прес-службу партії Петра Порошенка уточнити, у чому саме полягає «відверте оббріхування п’ятого президента» з боку Наталії Мосейчук? І чому прес-служба вважає, що ведуча «забула процитувати заяву адвокатів Петра Порошенка?»

Аби дати відповідь на звинувачення у тому, що Наталія Мосейчук не процитувала заяву адвокатів Петра Порошенка, наводимо розшифровку питання ведучої, яке вона поставила під час ефіру Генеральному прокурору України Руслану Рябошапку: 

«Руслане, Ви говорите, що вислуховуєте у свій бік дуже багато критики. Тому питання: як ви ставитеся до звернень екс-першого заступника глави Адміністрації Президента Януковича пана Портнова? Він просить вас про зустріч із ним із питань «Порошенка і його офшорів»  він так це формулює. Хотілося б дізнатися, чи існують все ж таки в Панамі справи по офшорах Президента Порошенка? Тому що адвокат Новіков стверджує, що така справа закрита. І ще одне питання: який вплив має громадянин Портнов на Генеральну прокуратуру і слідчі органи?».