Ірина Гатун про перехід у "Вечірній Квартал": "Хлопці плакали, коли я до них прийшла…"

Ірина Гатун про перехід у "Вечірній Квартал" — інтерв'ю

Акторка "Кварталу" Ірина Гатун згадала курйозні випадки зі зйомок та зізналася, з ким з колег їй подобається грати найбільше.

Поділитися:

Акторка Ірина Гатун, яка нещодавно перейшла з "Жіночого Кварталу" у "Вечірній Квартал", розповіла, як сприйняли цю новину її колеги. А також в інтерв’ю сайту 1+1 поділилася своїми мріями, згадала курйозні випадки зі зйомок та зізналася, з ким з акторів-"кварталівців" їй найбільше подобається грати, та чого чекати від новорічного "Вечірнього Кварталу", який глядачі зможуть побачити 31 грудня о 19:00 на каналі "1+1 Україна".

Тепер ви стали повноцінним членом команди "Вечірнього Кварталу", єдиною жінкою серед команди чоловіків. Як відреагували на пропозицію, і як почуваєтеся у новому статусі?

Коли мені подзвонили й сказали, що я переходжу у "Вечірній Квартал", звичайно, мене накрили емоції. Бо це ж легендарне шоу, я давня його прихильниця і навіть уявити собі не могла, що колись сама стану його учасницею. Мені дуже комфортно з хлопцями на одній сцені. Вони дуже професійні, талановиті та прекрасні – і як актори, і як люди. Я їх люблю, просто обожнюю і впевнена, що у нас все буде гармонійно і «по-любві». Ми з ними вже декілька років співпрацюємо в одному колективі – з серпня 2022-го року ми виступаємо "Єдиним Кварталом" – "Жіночий Квартал" і "Вечірній…"на одній сцені. І в новорічну ніч глядачі "1+1 Україна" також ще побачать "Єдиний Квартал". Правда, там я вже буду грати тільки з командою "Вечірнього Кварталу".

Ірина Гатун

Як відреагували колеги на вашу нову роль у "Кварталі"?

Дівчата з "Жіночого Кварталу" трішки засумували. Але оскільки ми не розходимося, поки є "Єдиний Квартал", сліз на їхніх очах я, на щастя, не помітила. А хлопці плакали, коли я до них прийшла. Я ще не розібралася до кінця – чи вони плакали від щастя, чи від горя. Але сльози у них були на очах (сміється)...

За роки роботи в "Жіночому…" та "Єдиному Кварталі", що вам запам’яталося найбільше?

Запам’ятався курйозний момент, як я пропустила свій вихід на сцену, бо з Лєрою Мандзюк знімала сторіс за кулісами. Це було на одному з перших моїх концертів в "Жіночому Кварталі". Я ніби розуміла, через скільки мені потрібно було виходити на сцену. Але до того в мене не було досвіду роботи в таких великих концертах і участі в окремих номерах. Бо в театрі я ж розумію, що коли я вийшла на сцену, то вже нікуди не відходжу. А тут великий концерт — один номер, другий і я трохи не розрахувала з часом, коли мені потрібно було виходити на сцену. А ще пам’ятаю наш перший з "Жіночим Кварталом" концерт під час ковіду, коли ми знімали без глядачів у залі. Тоді прийшли сімейство Кошових та сімейство Ткачів – і вони з балкону своїми емоціями заповнили весь зал. Така підтримка друзів – безцінна.

Ірина Гатун

У ваших номерах у вас часто є сценічний чоловік. З ким з акторів "Кварталу" грати стосунки подобається найбільше і чому? 

З усіма люблю грати – обожнюю різноманіття. З Женею Кошовим прекрасно грається, бо з ним дуже легко, я з ним себе відчуваю дуже впевнено на сцені. З Юрою Великим – також легко, бо він до виходу на сцену все ідеально відрепетирує і зробить все так, щоб я під час концерту вже навіть могла думати про інше, але текст і емоції видавала так, як треба. З Юрою Ткачем нам і грати нічого не треба, бо ми дружимо і один одного дуже добре знаємо і відчуваємо, що навіть якщо щось і піде не так, то це буде виглядати, що наче воно так і мало бути...  До речі, в новорічному «Вечірньому Кварталі», який вийде 31 грудня о 19:00 на телеканалі "1+1 Україна", ви зможете побачити мої спільні номери з усіма цими акторами й не тільки. Там такі номери! Буде дуже смішно! Під час зйомок деяких сценок ми самі ледь стримувалися від сміху. Подивіться обов’язково! 

Ірина Гатун про Вечірній Квартал

Якою вважаєте свою місію у "Вечірньому Кварталі"? 

Трішки розбавити це віскі «кока-колою»… І ще, як я показувала в сторіс свій перший робочий день у "Вечірньому Кварталі", - я готую їм їсти, роблю каву, але от шкарпетки прати точно не буду (сміється).

Про яку роль мрієте?

Моя давня мрія, ще навіть до того як я стала акторкою, — зіграти в історичному фільмі. Мені дуже подобаються епохальні такі історії. І от те, що ми недавно зробили з Лесею Нікітюк (серіал в Інстаграм по мотивах "Величного століття", про Роксолесю та Ірену Гатун – прим. ред.) – це мене трішки, на мить, наблизило до того, що мені подобається. Тобто я мрію зіграти людину якоїсь історичної епохи. Ця мрія, мабуть, більше кіно стосується, хоча може і в «Кварталі» також таке щось може бути… Але хочеться, щоб це була якась велика роль, бо за 15 хвилин ти в епоху не зможеш нормально зануритися, не відчуєш її…

Якими яскравими подіями вам запам’ятався 2023-й рік?

По-перше, мене взяли в чоловічий "Квартал" — тобто у "Вечірній Квартал", але ми між собою називаємо його чоловічий, бо є ще ж "Жіночий Квартал". З "Жіночим Кварталом" і з "Єдиним Кварталом" ми дали багато благодійних концертів в різних містах України. На всіх цих концертах збирали кошти для наших захисників. І за ці гроші нам вдалося купити багато корисного для наших військових – квадроцикли, дрони, рації, тепловізори. Наші хлопці, Женя Кошовий і Саша Пікалов, доставляли їх в різні частини та бригади. Бо все, що ми зараз робимо, ми маємо робити з вдячністю до наших військових. Окрім того, цього року все-таки вийшов довгоочікуваний фільм – "Велика прогулянка", де я зіграла одну з головних ролей. Це для мене як дитина, тому що це мій перший художній фільм. І він мав вийти в такий страшний день нашого життя – 24 лютого 2022 року. Але добре, що він все ж таки вийшов цієї осені.

Ірина Гатун

Що мрієте обов’язково зробити у Новому році?

В новому 2024-му році мрію відсвяткувати перемогу. І щоб всі, хто зараз несе службу, повернулися додому живими і здоровими. І щоб всі, хто їх чекає, дочекалися. 

Не пропустіть новорічний "Вечірній Квартал" 31 грудня о 19:00 на "1+1 Україна".  На глядачів чекає актуальний гумор про реалії нашого сьогодення, нові яскраві пародії та музичні номери від запрошених зірок. Сміємось – отже, перемагаємо!