Готуємося до школи: Що потрібно придбати заздалегідь

1plus1.ua слав список покупок до школи, про які важливо пам'ятати.

Поделиться:

Збираючи дитину до школи, не варто намагатися купити все й одразу. Однак про придбання деяких речей варто подбати завчасно. 

ШКІЛЬНА ФОРМА ТА ВЗУТТЯ

Обирати шкільну форму варто залежно від вимог школи, де навчається ваша дитина. При цьому важливо звертати особливу увагу на якість форми та наскільки вона подобається вашому школяру – так збільшаться шанси на те, що дитина вдягатиме «офіційне» вбрання із задоволенням.

Також потрібно придбати святкову сорочку / блузу / вишиванку, декілька базових сорочок і теплих гольфів, а також колготки для дівчинки. Батьки хлопчиків можуть довершити образ свого школяра метеликом або краваткою.   

Не менш важливим є вибір спортивної форми, футболок до неї та взуття (класичного та спортивного). До слова, для спортивного одягу можна придбати спеціальну сумку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Мосейчук влаштувала «полювання» на хороших вчителів

Фото: minivarenyky.com

НАПЛІЧНИК

Він має бути легким та мати ортопедичну спинку. Про деталі вибору наплічника ми обов’язково розповімо вам у наступних матеріалах.

КАНЦТОВАРИ:

- Зошити в лінію та клітинку (кількість зошитів і їхній обсяг залежить від предметів).

- Обкладинки для зошитів.

- Щоденник.

- Папка для зошитів.

- Пенал.

- Ручки та олівці.

Від якості ручки чи олівця залежить якість письма дитини. Стержень олівця має бути міцним і легко заточуватися. Експерти кажуть, що ліпше, коли олівець виготовлений із пластику, а не з дерева (тоді він більш гнучкий і довше прослужить).

А недорогі ручки часто лишають плями на папері та одязі, до того ж будь-якої миті можуть припинити писати. Також звертайте увагу на зручність форми ручки.

- Фломастери.

- Ножиці, лінійка, гумка, підстругачка для олівців.

- Кольоровий папір.

- Клей.

- Альбом, фарби та пензлики для малювання, а також стаканчик для води.

- Підставка для книжок (за потреби).

Обирайте речі для школи разом зі своїм нащадком – дитині буде приємно, що вас цікавить її думка та смак.