Наталія Мосейчук влаштувала «полювання» на хороших вчителів

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дізнавайтеся деталі про національну премію для вчителів Global Teacher Prize Ukraine.

Поділитися:

Global Teacher Prize - найпрестижніша премія для вчителів. Цього року найкращого вчителя вперше оберуть і в Україні в межах премії Global Teacher Prize Ukraine, куратором якої стала ведуча ТСН Наталія Мосейчук.

Телеведуча та голова громадської спілки «Освіторія» Зоя Литвин завітали до студії «Сніданку з 1+1», де розповіли про організацію проекту в Україні.

На сьогодні Global Teacher Prize Ukraine подано понад 2 000 анкет. Однак усі вчителі, охочі взяти участь у конкурсі, можуть подати заявку до 15 серпня. Номінувати вчителя можуть і його учні, колеги чи рідні.

Опісля буде обрано 20 найкращих вчителів, які вирушать до Одеси на наступний етап проекту. З них на фінішній прямій залишать п’ятірку, а 7 жовтня в Києві оголосять переможця, який отримає 100 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Мосейчук стала куратором конкурсу вчителів Global Teacher Prize Ukraine

Також у березні п’ять фіналістів Global Teacher Prize Ukraine поїдуть до міста Дубай на форум, де відбудеться нагородження Global Teacher Prize.

Нам дуже хочеться, щоб вчитель знову став людиною №1 у суспільстві. Щоби всі усвідомлювали, наскільки це важлива професія, - говорить Зоя Литвин.

Український проект має благородну місію – підвищити престиж професії вчителя, адже освіта – це довгострокова, однак найприбутковіша інвестиція в суспільство.

Місія – змусити вчителів повірити в себе, змусити батьків зрозуміти, що це людина №1 у їхньому житті, змусити владу звернути увагу на вчителя та зробити так, щоб ця людина стояла в центрі. На моє переконання, є три професії, на яких тримаються країни, - це вчитель, медик і військовий, - переконана Наталія Мосейчук.

Також гості «Сніданку» поділилися, яких саме вчителів хочуть бачити серед учасників освітнього проекту.

«Ми шукаємо вчителів-новаторів, проактивних, які не чекають вказівок згори, щоб робити щось позитивне. Дуже важливо, що їхній вплив іде за межі класної кімнати. Вони допомагають іншим вчителям бути кращими, допомагають учням у цілому. Можливо, з дітьми роблять важливі соціальні, екологічні проекти», - розповіла Зоя Литвин.

На якого вчителя ми полюємо? Ця людина має не стільки мати знання, скільки вміння розвинути креативність у дитині, навчити її комунікувати, вирішувати конфлікти, знаходити потрібних людей, з якими можна робити спільну справу, - пояснює Наталія Мосейчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виховувати синів різного віку: Поради з особистого досвіду Наталії Мосейчук

Новини по темі