“Передусім це фільм про життя": Алан Бадоєв та герої стрічки "Довга доба" завітали до "Сніданку з 1+1"

Довга доба

Алан Бадоєв та герої фільму "Довга доба" розповіли подробиці зі зйомок фільму у студії "Сніданку з 1+1".

Поделиться:

Фільм “Довга доба”, спільного виробництва Алана Бадоєва та телеканалу “1+1 Україна”, має благодійну мету — допомогти важкопораненим військовим. Для проєкту надіслали свої історії 12 тисяч українців, які фільмували моменти власного життя і російські злочини впродовж двох років повномасштабної війни. Про деталі роботи над стрічкою та мотивацію долучитися до проєкту розповіли головні герої та режисер “Довгої доби” в студії “Сніданку з 1+1”.

Алан Бадоєв поділився, як обирав історії, котрі стали частиною фільму:

“Найголовніше, що я хотів показати – це людяність і жагу до життя. Зміну відчаю на дію”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Світ обов'язково втомиться, і потрібно мати потужну відповідь на цю втому”: Алан Бадоєв та телеканал “1+1 Україна” представили стрічку “Довга Доба” на закритому допрем'єрному показі

Він додав, що відбирав героїв, які надихали своїми історіями, і могли розповісти всьому світу про нашу націю та вчинки: 

“Передусім, це фільм про життя, тому що кожен герой своїми вчинками і словами в найскрутніші моменти надихає.”

Командир спецпідрозділу «Стугна» Дмитро, який став головним героєм стрічки, розповів, що надіслати власні кадри з боїв його спонукала розмова з побратимами, коли вони дізналися про ініціативу Алана Бадоєва.  

“У моєму підрозділі 99% добровольців, і у кожного з них унікальна історія, — зауважим Дмитро і додав, — Я думаю, що цей проєкт нагадає всьому світу про ті перші дні та емоції, які надихнули нас на боротьбу”.

Головна героїня Олена — дружина Романа Жука, військовослужбовця, який загинув у боях за Україну, приїхала в студію разом зі своїми синами, Устимом і Серафимом. Вона розповіла, що сумнівалася, чи варто надсилати свою історію:

“Життя після втрати – це своєрідний виклик, з яким треба вміти впоратися. Ти не завжди готовий показати той внутрішній біль, який в тобі є, і ти ховаєшся від публічності”.

Олена також поділилася, що отримувала багато повідомлень про те, що історія її родини надихала, тому таки наважилася її розповісти.

“Я хочу, щоб пам’ять про Романа зберігалася таким чином, і хочу, щоб весь світ дізнався, якою міцною є українська сім’я, і як вона формує державу”, — прокоментувала Олена.

Алан Бадоєв додав, що історія родини Жуків – це основа всього фільму.

Вже завтра, 10 лютого «Довга доба» виходить у прокат в кінотеатрах України. А 24 лютого, о 22:00 відбудеться телепрем'єра документального проєкту на телеканалі "1+1 Україна"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісня Макса Барських Soldier стала офіційним саундтреком документального фільму про війну "Довга Доба"

Новости по теме