Переможниця "Голосу країни-12" Марія Квітка випустила ніжну композицію "Кохала" (відео)

Голос країни
Марія Квітка - Кохала - слухати (відео) - 1+1

Пісня увійде до дебютного альбому "Дай серцю ВОЛЮ".

Поделиться:

Популяризаторка української етнокультури, переможниця “Голосу країни-12” на “1+1 Україна” співачка та фольклористка Марія Квітка випустила пісню «Кохала». Композиція увійде до дебютного альбому «Дай серцю ВОЛЮ», реліз якого заплановано на травень цього року. Альбом виходить в рамках головного музичного суперпризу «Голосу країни 12» від мецената Андрія Мацоли.   

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як це було: як здобували перемогу переможці вокального проєкту "Голос країни" у фіналі

Пісня «Кохала» має давнє коріння – слова до неї Марія Квітка віднайшла у збірнику «Пісні Явдохи Зуїхи», а музику написала разом із композитором Ярославом Татарченком. До наших днів пісня збереглась завдяки фольклористу Гнату Танцюрі, який занотував її ще у 20-х роках минулого століття від Явдохи Зуїхи у селі Кущинці Вінницької області. Марія розповідає, що Явдоха Микитівна знала напам’ять більше тисячі народних пісень:

«Це справді вражає, адже ця жінка народилась у кріпацькій сім’ї і була неписьменною. В пам’яті вона тримала не лише неймовірну кількість пісень, а ще й народні казки і сотні прислів’їв та приказок. Завдяки їй ми знаємо, що 100, 200, 300 років тому українці так само співали про щасливе та нещасливе кохання, про втрати та боротьбу з ворогами. Серед тисяч народних пісень сьогодні кожен може знайти саме ту, яка відобразить його нинішні переживання».

марія квітка 1+1

«Кохала» є оповіддю дівчини, яка назавжди втратила свого обранця. Для запису саме цими днями Марія Квітка обрала її з особистих причин, адже на війні зараз перебуває чимало близьких їй людей.

«Мені відгукується кожне слово з цієї пісні, - говорить Марія. - Для мене вона про непоправну втрату, про той біль, який ніколи і нічим не виліковується. Сьогодні так багато людей назавжди втрачають своїх коханих, друзів, батьків, братів і сестер. Чудові люди гинуть на війні, відвойовуючи нашу свободу і захищаючи нашу землю. Це дуже болить. Можливо, слухаючи цю пісню, люди зможуть хоча б трохи виплакати цей біль і відчути, що вони не одні у своєму горі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Вперше в історії проєкту ви можете заспівати свої авторські пісні на сліпих прослуховуваннях”: команда “Голосу країни” відповіла на ТОП-запитань від прихильників

Нагадаємо, що 9 березня Марія Квітка випустила пісню «Реве та стогне» на слова Тараса Шевченка, яка стала її першим релізом після перемоги у головному музичному проєкті «Голос країни 12».

Зараз телеканал 1+1 Україна шукає вокалістів від 16 років, які мріють, аби їх спів почули мільйони. Для цього потрібно заповнити анкету на сайті casting.1plus1.ua у розділі "Голос країни" та завантажити туди відеоролик або посилання на відео свого співу. Найкращі анкети учасників будуть прослухані музичними продюсерами проєкту, а вокалісти отримають можливість виступити на головній музичній сцені країни та показати свій спів всьому світові.

Новости по теме