У Громаді на мільйон покажуть, як об’єднаним громадам залучити цінні кадри

У новому випуску Новопсковська, Бузька та Печеніжинська громади боротимуться за квиток до фіналу.

Поделиться:

У неділю, 4 березня, о 9.50 телеглядачі 1+1 побачать півфінал соціального бізнесово-розважального проекту Громада на мільйон, створеного спільно з програмою підтримки децентралізації  в Україні Агентства США з міжнародного розвитку USAID-DOBRE. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасники Громади на мільйон створили унікальні тури для мандрівок Україною

За шанс потрапити до фіналу та поборотися за 1 мільйон гривень інвестицій від фонду WHISEF змагатимуться три об’єднані територіальні громади: Новопсковська, Бузька та Печеніжинська.  Вони отримають заключне бізнес-завдання від інвестора та ведучої проекту Ірини Озимок, в рамках якого їм необхідно буде визначити, якого спеціаліста не вистачає громаді, та заохотити його і надалі працювати в ОТГ.

«Ми знаємо, що в українських селах є проблема відтоку кадрів. Кваліфіковані спеціалісти їдуть у міста, де кращі можливості для роботи та вища заробітна плата. Я вважаю, що це – одне з найскладніших завдань для громад. Їм потрібно не тільки заохотити спеціаліста лишитися у громаді, але і переконати нас, що саме ця ОТГ гідна того, щоб інвестувати в неї 1 мільйон гривень», - говорить Ірина Озимок.

Фахівець, якого обере кожна громада-учасниця, проведе з представниками громади одну добу, після чого вирішить, залишатися чи ні. Громада, яка не зможе залучити цінні кадри, залишить проект та перегони за інвестиційний транш. Так, Бузька громада зупинила свій вибір на лікареві-стоматологу, послуг якого потребують жителі регіону. Печеніжинська ОТГ прагне залучити фахівця з іноземних мов, який допоможе у розвитку бізнесу. Новопсковська громада обрала спеціаліста зі створення ОСББ, який покращить благоустрій регіону.

Ведучими та інвесторами проекту є Ірина Озимок та Дмитро Огньов. Які громади зможуть залучити цінні кадри та потрапити до фіналу проекту, дивіться у новому випуску проекту Громада на мільйон вже у неділю о 9.50 на 1+1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переможці конкурсів від «Громади на мільйон» вирушать до Австрії