Як навчитися любити: 10 простих кроків

Міняю жінку
09:30
Будние

Психолог реаліті Міняю жінку розповідає, де живе любов та як її розпізнати.

Поделиться:

Герої сьогоднішнього сюжету Міняю жінку не отримали цих орієнтирів у дитинстві. Зараз вони шукають відповіді на ці питання методом проб і помилок. Недолюбленність і самотність, через які їм довелося пройти, не вбили в них потребу любити. Пекло минулого життя міцно тримає їх у полоні комплексів і страхів, але є велике бажання вирватися з них! Хтось досягнув успіху більше і вже ступив на стежку до щастя. А хтось ще продовжує цей тернистий шлях... Чи допоможуть вони один одному? І як все-таки навчитися любити?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберегти шлюб в час кризи або нудьга у стосунках

Фото: @charissaphoto 

Для початку спробуємо розібратися: що ж таке любов? Інстинкт, подібний материнському? Залежність (я не можу без нього)? Втеча від самотності? Готовність до самопожертви? Жалість? Страх перед життям? Бажання ділитися всім, що нас переповнює? Тиск соціуму (пора заміж)? Мистецтво? Талант? Напевно, для кожного це щось своє. Саме тому так часто ми приймаємо за любов щось інше... Адже через розчарування і розбиті надії проходив, напевно, кожен. Та це й не дивно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Егоцентризм: Як не потрапити в пастку власної незрілості

У дитинстві нас вчать ходити, тримати ложку, читати і писати. А чи вчать нас любити? Добре, якщо в родині батьки люблять і поважають один одного. Тоді дитина вчиться у них, вбирає атмосферу любові, в якій любить себе, батьків, брата, сестру, сусідське кошеня і весь світ.

А якщо немає?

Тоді емоційний голод змушує шукати когось, до кого можна притулитися, розповісти про наболіле, і, як в будиночку, сховатися від самотності. Але дуже часто такий будиночок виявляється не надійним укриттям, а пасткою, в якій нас намагаються використовувати для вирішення своїх проблем. І тоді замість любові серце наповнюється недовірою, холодністю і страхом.

Фото: @forloveandlight

Так як же розпізнати любов в круговороті повсякденності? Людина, яка любить:

1. Більше думає про те, щоб дати, а не про те, щоб взяти.

2. Вона не стане заподіювати біль і принижувати партнера.

3. Дає можливість іншому бути іншим, не перешкоджає його особистісному розвитку, приймає його таким, яким він є, і не намагається перекроїти його на свій смак.

4. Завжди вислухає і постарається зрозуміти, підтримає - і не тільки словом.

5. Довіряє партнеру й не намагається тотально контролювати кожен його крок.

Фото: @forloveandlight

6. Може відкрито висловлювати свої почуття й емоції, не боячись, що партнер використовує її відвертість проти неї.

7. Любить не «за щось», а «попри все».

8. Не боїться відпускати партнера. Адже вона самодостатня. Кохана людина для неї - не милиця, без якої лише кривий не може і кроку ступити.

9. Відповідальна й усвідомлено готова розділити біль втрат, змін і криз.

10. Любов довше живе там, де люди не намагаються замкнутися у своєму маленькому світі. Потрібно насолоджуватися життям, спілкуванням з друзями, сусідами, природою. Без новизни і яскравих вражень будь-які стосунки швидко втрачають смак і перетворюються на рутину.

Фото: @alexwisted

Напевно, любов - це квітка, яку можна виростити лише постійною турботою, дбайливим доглядом і щоденною копіткою працею. Тоді вона цвістиме і радуватиме нас своєю красою. А ось із байдужістю, недбалістю, забудькуватістю, неуважністю квітка на ім'я ЛЮБОВ може загинути.

Бережіть один одного, і не забувайте виявляти свою любов - ніжними дотиками, ласкавими словами, чашкою чаю вранці й накинутим на плечі пледом ввечері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як залишатися бажаною для свого чоловіка завжди

Прямо зараз - напишіть ніжні слова своїй коханій людині. Нехай вона знаходить їх в найнесподіваніших місцях: під чашкою кави, яку ви зварили їй, поки вона була в душі, в кишені пальто, в бардачку автомобіля.

Не забувайте радувати і дивувати тих, кого любите.

Новости по теме