Діма Борисов розкрив секрет, як формуються ціни в ресторанах
Ведучий «На ножах» розповів, як власники ресторанів роблять свій бізнес прибутковим.
У минулому випуску «На ножах» Ольга Фреуймут, Діма Борисов і брати Юдіни прийшли на допомогу вінницькому ресторану італійської кухні «Аркобалено». Для того, щоб у закладі зявилися відвідувачі, команда програми змінила меню закладу.
Формат закладу не змінився, але в меню залишилися виключно італійські страви.
Відтепер ви стали невеличким рестораном з коротким меню, але дуже смачною їжею, – переконує Діма Борисов.
Крім того, Діма Борисов поділився з власниками «Аркобалено», як зробити бізнес прибутковим. Ведучий реаліті-шоу розповів, як правильно формувати ціну страв у меню.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Команда «На ножах» витягла ресторан із боргової ями (до і після)
За словами Діми Борисова, 30% від загальної вартості страви становлять собівартість продуктів, 50% – витрати на оренду, комунальні платежі, заробітну плату, податки та інші витрати, 20% –чистий заробіток власників.
Це повинна бути базова формула націнки. Мета будь-якого бізнесу – заробіток, – каже Діма Борисов.
Проте незважаючи на роботу команди професіоналів «На ножах» власники ресторану так і не зуміли досягти порозуміння між собою та розподілити обов’язки. За два тижні після від’їзду Ольги Фреймут і Діми Борисова заклад закрився через чвари власників.
Зауважимо, що власники закладу вже давно не розділяють точки зору один одного щодо справ у ресторані, а команда, не маючи сильного лідера, втратила здатність працювати гуртом.
Нагадаємо, що нещодавно 1plus1.ua писав, як змінився вінницький ресторан після візиту команди «На ножах» (до й після).