Святий вечір: Як приготувати традиційну кутю
Руслан Сенічкін поділився рецептом смачної традиційної куті з пшениці.
Святий Вечір – одне з найурочистіших християнських свят, яке відзначається ввечері напередодні Різдва. Зі Святвечором пов'язаний обряд приготування першої куті. 6 січня християни дотримуються посту, моляться, а коли на небі з'явиться перша зірка, сідають усією родиною до багатого столу.
У програмі «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін розповів, як приготувати традиційну кутю з пшениці.
ПРИГОТУВАННЯ
1. Відварити пшеницю.
Перед цим варто промити і замочити крупу в холодній воді на дві години.
Варити потрібно протягом 2 год. на маленькому вогні, – радить Руслан Сенічкін.
Зварену пшеницю краще ще раз промити кип'яченою водою.
2. Висипати мак у макітру, додати цукор. Перетовкти. Висипати суміш у миску.
Мак для куті треба ретельно вимішувати поки він не побіліє.
Робити це треба тільки за годинниковою стрілкою, – кажуть у народі.
3. Перетерти в макітрі горіхи. Додати до маку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко почистити волоські горіхи і мигдаль
4. Порізати чорнослив і курагу. Додати до суміші.
5. Додати варену пшеницю та додати мед. Перемішати.
Мед та горіхи кладуть у кутю, щоб страва була багата, а весь рік був солодким.
Якщо кутя вийшла густа, додайте узвар або кип'ячену воду, – радить телекулінар.
Подробиці дивіться у спеціальному сюжеті «Сніданок з 1+1».
Нагадаємо, що нещодавно 1plus1.ua писав про 6 колядок для світлого свята.