1+1 media спільно зі Smart Angel запускають освітній мінісеріал про медіаграмотність

Новий мінісеріал про медіаграмотність від 1+1 media та Smart Angel

1+1 media із Smart Angel запускаюиь новий освітній проєкт про медіаграмтність.

Поделиться:

1+1 media запускає новий освітній проєкт — мінісеріал про медіаграмотність. «Як захиститися від фейків і дезінформації» — це 10 серій, насичених знаннями з протидії фейкам і дезінформації, захисту особистих даних і порадами з безпеки в інтернеті. Проєкт реалізується спільно з БО «Смарт Ангел» і за фінансової підтримки Європейського Союзу. Серіал уже доступний до перегляду на Дія. Освіта за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Здійсни мрію»: 1+1 media уклали меморандум про співпрацю з благодійним фондом «Діти Героїв»

«Медіаграмотність сьогодні — це і тренд, і необхідність. Ми розуміємо, що після 24 лютого 2022 року кількість дезінформації, яку росія поширює проти України зросла в десятки разів. Тож найкраще підґрунтя, що допоможе кожному вберегтися від ворожих операцій впливу — базові правила інформаційної гігієни, яким і навчить новий освітній проєкт», — прокоментувала директорка зі стратегічного маркетингу 1+1 media Ольга Захарова.

Проєкт «Як захиститися від фейків і дезінформації» буде реалізовуватись у форматі діалогу, де ведучий разом з гостем-експертом обговорюють окремі теми з медіаграмотності. Так, ведучим серіалу став Святослав Гринчук, ведучий ТСН і марафону «Єдині новини». Він модеруватиме розмови з експертами та ставитиме їм запитання з теми. Зі свого боку, спікерами проєкту стали: Діана Дуцик,  виконавча директорка Українського інституту медіа та комунікації, Вадим Міський, програмний директор ГО «Детектор медіа», Ольга Юркова, співзасновниця проєкту StopFake, Ігор Розкладай, заступник директорки та головний експерт з медійного права Центру демократії та верховенства права, Мирослава Маркова, молодша аналітикиня VoxCheck, і Світлана Сліпченко, експертка VoxCheck.

Освітній серіал надасть глядачам практичні навички медійної та інформаційної грамотності, які мають стати частиною їхнього життя в умовах повномасштабної війни, а також пояснить, як орієнтуватися в інформації довкола та розпізнавати дезінформацію та пропаганду.

Серіал буде реалізовуватися на платформі Дія. Освіта та на майданчиках 1+1 media та партнерів.

Цей матеріал підготовлено в межах «Всеохопної інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації», що впроваджується 1+1 Media та Smart Angel у співпраці з експертними організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю редакції програми й не обов'язково відображає позицію ЄС.

Новости по теме