5 місць для подорожей в Україні, які варто відвідати після перемоги

Куди поїхати в Україні: 5 місць, які варто побачити

В Україні є багато дивовижних місць, які варто побачити.

Поделиться:

Україна — країна з багатою історією, чарівною природою та вагомим культурним спадком. Тут можна знайти безліч мальовничих місць для відпочинку та культурно-пізнавального туризму. Ми зібрали 5 оригінальних варіантів, які варто побачити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-10 найдивовижніших місць для відпочинку в Україні

Водоспад Гук

Відкрийте для себе приголомшливу красу Водоспаду Гук, який займає почесне місце серед найбільших водоспадів Карпат з висотою в 15 метрів. Цей водоспад особливо вражає влітку, адже в ньому можна купатися. Він розташований на висоті 900 метрів над рівнем моря і утворений внаслідок повені. Взимку Гук частково замерзає. Можна навіть побачити, як скелі вкриваються льодом, попід яким тече вода.

Оптимістична печера

Оптимістична печера розташована в недалекому селі Королівка на прекрасній Тернопільщині. Це найдовша гіпсова печера на планеті, довжина якої сягає майже 260 кілометрів. Це місце, що манить науковців з різних куточків світу, які досліджують тут безмежні лабіринти, підземні озера та унікальні мінеральні утворення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 українських традиційних солодких смаколиків, про які ви могли не знати

Замок "Паланок"

Замок "Паланок" знаходиться в місті Мукачево на Закарпатті і є унікальним прикладом середньовічної фортифікаційної архітектури з елементами різних стилів. Це важлива пам'ятка національного значення, яку варто побачити кожному. 

Замок Любарта

Замок Любарта — візитна картка, символ величі Волині, який зберігає в своїх стінах чарівну історію. Він зачаровує своєю вишуканою архітектурою та охайністю. Замок навіть зображено на звороті 200-гривневої банкноти.

Шацькі озера

Шацькі озера — група з понад 30 озер у північно-західній частині Ковельського району Волинської області, яка розкидається між річками Прип'ять та Західний Буг, поблизу смт Шацьк. Озера оточені лісовими масивами, що створюють неперевершену атмосферу спокою та гармонії. Тут можна знайти численні санаторії та табори відпочинку, де люди можуть насолоджуватися прекрасними пейзажами та відпочивати в природному середовищі.

Дивіться також випуск "Мандруй Україною із Дмитром Комаровим" про наекстремальніший відпочинок:

Новости по теме