Як Chat GPT може допомогти у військових цілях

Штучний інтелект у військових цілях: як Chat GPT може допомогти у війні
Freepik

Chat GPT зможе допомогти у плануванні військових задач

Поделиться:

Chat GPT став проривною розробкою сучасних комп’ютерних інженерів. Програма дала поштовх розвитку штучного інтелекту і принесла багато інноваційних рішень для великої частки проблем. Зокрема, нещодавно розробник зняв заборону на використання програми у військових цілях. Чат не зможе допомогти у проектуванні військової техніки, але гіпотетично може збирати необхідні дані та на основі їх аналізувати військові плани та дії. 

Збір і аналіз даних 

Перше, з чим інтелект може допомогти - це розвідні дані та їх використання. Програма здатна знаходити і поглинати великі обсяги інформації, які потім можна інтерпретувати у правильному ключі. Наприклад, супутникові знімки, перехоплені повідомлення та інша важлива інформація, що дозволить чату розуміти тенденції війни і створювати якісну аналітику. 

Розробка стратегій 

На основі зібраних даних, чат може і  робити прогнози. Штучний інтелект завдяки наповненості інформацією має здатність враховувати більше факторів ніж звичайна людина при розробці тих, чи інших стратегій. Планування військових дій, аналіз ситуації на фронті та умови кожної із сторін - все це чат може робити більш точно і інформативно. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Штучний інтелект навчився пізнавати світ, як дитина

Побудова моделей 

Штучний інтелект вміє прораховувати і максимально близько до точності відображати свої розрахунки і у вигляді цілих моделей, які здатен проектувати як на основі загальної інформації, так і на основі заданих параметрів. Якщо вводити потрібні параметри, то зміна таких факторів буде відображатися і в моделі. Наприклад, він може спроектувати модель реального бою і вирахувати приблизну кількість втрат особового складу і техніки обох сторін, а такой ймовірний сценарій розвитку подій. 

Створення логістичних маршрутів 

Логістика є важливим, а деколи навіть найважливішим аспектом ведення війни. Якісне планування маршрутів є непростою задачею, проте штучний інтелект може допомогти і в цьому. Як ми вже зазначили, система мість велику кількість інформації. Вона збирає дані, аналізує, будує стратегії і створює моделі. Для побудови логістичних моделей чат може орієнтуватись на більш розгорнуті фактори і правильно планувати рух військ, техніки та спорядження. 

Психологічна підтримка 

Внаслідок воєнних дій, безліч військових має травми та деякі переживання, з якими важко справитись. Chat GPT володіє низкою знань по психології, бо має у розпорядженні багато джерел інформації. Тому інтелект може виступати таким собі психологом-помічником. На основі зафіксованих в інтернеті випадків може побудувати алгоритм поведінки з військовим з ПТСР чи дати правильні рекомендації по усуненню тривоги. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Штучний інтелект розгадав рецепт кохання (відео)

Новости по теме